Bogefteråret hos ABC Forlag

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Flemming Møldrup fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

‘Morris Mohlin som levende skydeskive’ af Maria Frensborg & Kalle Landegren.

Endnu et pletskud fra makkerparret Frensborg og Landegren – brutal humor, når det er sjovest. Morris Mohlin får det svært, da skolens bølle tvinger ham til at gemme en pose hvidt pulver.

Det bliver ikke bedre af, at Morris misforstår Mirres Chewbacca-imitation som et kysseforsøg og desuden får hende til at tro, at han er den værste sexgale kæphestrytter.

Dumpet og indviklet i beskidte narkoaffærer – lader det til at det er game over for Morris Mohlin.

---

---

‘Søtrolden’ af Bjørn Ousland.

Ny i serien om Pi og Peder. På loftet i oldefars hus finder Pi og Peder et kort. Gennem en kikkert ser de et fyrtårn, som egentlig ikke findes. Det må undersøges. Pi tager sammen med Peder og katten Mons ud i robåden og havner midt i et spændende og fantastisk eventyr. En eventyrlig og lige tilpas skummel fortælling.

Billedbog fra ca. 6 år.

---

 

---

‘Hjalte Donut - I vores familie lyver vi ikke’. Ny serie af Anja Hitz med illustrationer af Birgitte Ahlmann.

Hjalte har ingen far.

I hvert fald ikke en han nogensinde kommer til at kende. Sådan er det bare at være donorbarn. Men så har Hjalte heldigvis mor og donorgruppen og sine gode venner, Mulle, Krusemynte og Viktor. Det er næsten også som en familie. Godt nok stresser det Hjalte vildt, at Mulle fra donorgruppen vil kysse med ham og fire andre, inden hun fylder 13.

Og hvad er det med den ukendte onkel, som pludselig ringer på døren? Og Hjaltes mor, der får travlt med at hyre en rollemodel til Hjalte?

Fra 10 år.

---

 

---

‘Mit storslåede liv’ af Jenny Jägerfeld.

‘Fra abe til sapiens’ af Bengt-Erik Engholm og Jonna Björnstjerna.

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af? 

‘Mit storslåede liv’.

Drengen Gustav flytter med sin mor og søskende fra Stockholm til en lille flække, hvor den noget flamboyante mormor driver The Royal Grand Golden Hotel, der i virkeligheden bare er et pensionat - fyldt med udstoppede dyr og en enkelt gæst.

Sigge har 59 dage til at få et federe image og dermed også blive populær. Det projekt kommer dårligt fra start, da han efter et rulleskøjteeksperiment er kørt galt, og det hele er blevet filmet og lagt på Instagram.

En virkelig underholdende historie med et herligt persongalleri.

Roman fra 10-12 årsalderen.

---

 

---

‘Fra abe til sapiens’ af Engholm & Björnstjerna.

Menneskets oprindelse og udvikling fortalt for børn med skønne illustrationer. Det er jo en historie, der strækker sig over ganske lang tid, men det er her fortalt kort, præcist og underholdende uden at være plat.

Fagbog for børn i 8 -12 årsalderen.

---

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere