Bogefteråret hos EgoLibris

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Eva Götzsche fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Hos os ligger fokus på den gode faglitteratur, og det bærer efteråret også præg af. Især er fokus på de firbenede og den relevante, bredere samfundsdebat.

Der er en rigtig god blanding af debuterende forfattere og de lidt mere garvede, som alle er eksperter inden for deres område.”

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi satser mere og mere på bøger, der har lang levetid. Vi må erkende som mindre forlag, at kapløbet om den næste bestseller – der kan vi ikke være med.

Vi har derfor, både blandt vores medarbejdere og vores forfattere, valgt at opbygge og fokusere på vores ekspertise inden for fagbøger. Der kommer rigtig mange spændende bøger hos os i efteråret, som alle kan noget forskelligt og rammer mange grupper.

En af de bøger, der rammer lige ned i tidsånden, er seniorforsker og ph.d. Aske Juul Lassens bog om ‘Livets 3. akt’.

Den handler ikke om Arne og Anne, men om de mange ældre, som ikke er nedslidte, og om hvordan man finder en ny balance i sit liv på grænsen mellem sit aktive arbejdsliv og overgangen til pension.

---

---

Flere og flere danskere interesserer sig for kristendommen, hvor Jesus for langt de fleste betragtes som en virkelig, historisk figur, hvis meritter er beskrevet i Det Nye Testamente. Men var han nu det?

Den amerikanske forfatter Geoff Roberts har brugt år på at forske i kilderne og fremlægger sine konklusioner i ‘Jesus har aldrig levet’ – en faglig version af ‘Da Vinci Mysteriet’. 

---

---

Til dyreelskerne har vi et rigtig spændende program. I disse dage, hvor mange arbejder hjemme, har mange fundet tid til at få et ny familiemedlem.

En af Danmarks dygtigste dyrlæger og forfatter til flere bøger om hunde og kattes sundhed, Lise Bang Hansen, har skrevet ‘100 hurtige spørgsmål og svar om din nye hundehvalp’.

---

---

Langt de fleste sportsmænd ved, at det er nødvendigt at træne alsidigt og ud over ens hovedsportsgren. I de senere år er det også gået op for rytterne, hvis kroppe belastes hårdt af statisk og ensidig træning og tunge løft. Samtidig er det nødvendigt for en dygtig rytter at være stærk, smidig og i god balance.

Lene M. Theill, der selv er fysioterapeut og erfaren rytter, er en af Danmarks eneste dedikerede ryttertrænere. Hun har lavet en letforståelig bog, der med enkle og progressive træningsprogrammer er lige til at gå til – og tage resultaterne med sig fra træningslokalet til hesteryggen.

---

---

En helt ny sportsgren vinder frem overalt i verden og er så populær herhjemme, at alle hold og konkurrencer er overtegnede: hobbyhorsing eller kæphesteridning.

Bogen ‘Ridning på kæphest’ af Annika Schalük er fuld af gode ideer til, hvordan man kan lege, træne og konkurrere på sin kæphest, og den er lige anvendelig derhjemme og på institutioner, for eksempel SFO’er og børnehaver. Der er også anvisninger til, hvordan man kan lave sin egen kæphest.”

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere