Bogefteråret hos Frydenlund og Alhambra

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Pernille Bjerrum fortæller.

Vi går en ret vild sæson i møde hos Frydenlund, aldrig før i forlagets historie har vi satset så stort. Vi udgiver den tungeste bog nogensinde – og forhåbentlig også den flotteste: ‘Kluge – Catalouge Raisonné 1990-2020’. Det bliver over 500 sider med Thomas Kluges indtagende malerier og tekst af kunsthistoriker Thyge Christian Fønss-Lundberg. 

Også Jim Lyngvild står på programmet og følger succesen fra sidste jul op med ‘Nordens guder’. Som i hans ‘Danmarks konger og dronninger’ og ‘Alverdens vikinger’ levendegør Lyngvilds fantastiske portrætter de historiske personligheder. Som Sigurd Barrett gør historien levende for børnene, gør Lyngvild den nærværende for os voksne.

Og så har vi selvfølgelig også Peter Olesen på programmet, denne gang med en titel, som coronaen har aktualiseret mere, end vi havde forestillet os. Den hedder ‘Mine stillesteder’, og Olesen beskriver sit forhold til og behov for stilhed omkring sig og ikke mindst de steder rundt om i Danmark, hvor han livet igennem har fundet sine oaser af ro. 

Fra Alhambra har vi traditionen tro en ny Shirley Jackson-oversættelse på vej. Det er ‘Fuglereden’, som beskriver en kvindes makabre rejse mod at blive den, hun er. Romanen er et klasseeksempel på Jacksons banebrydende og dystre fortællestemme. 

---

Foto: Birgitte Godsk.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere