Bogefteråret hos Hoi

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Forlaget har hidtil kun udgivet oversættelser, men en dansk udgivelseslinje er planlagt. Lars Rambe fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

"Hoi har hidtil specialiseret sig i svenske krimier oversat til dansk og står blandt andet bag bestselleren ‘Omgivet af idioter’. I år prøver vi noget lidt andet og til næste år regner vi med at kunne præsentere en profil, der også kan udgive danske forfattere.

Vi vil gerne være et bredt forlag for forfattere og af forfattere, hvor forfatterens ønsker og drømme står i centrum for vores arbejde – med et skarpt øje til høj kvalitet og gode læseoplevelser af alle slags.

Dette efterår har vi en kørende sælger, der både præsenterer en prisbelønnet canadisk krimiforfatter, en svensk, og pludselig endnu mere relevant end tidligere, sci-fi crossover og en rigtig dejlig feelgood/up-lit roman af en debuterende ung australsk forfatter, der tager os med ud i Paris’ vidunderlige gader og lader os smage på alle de lækkerier, der krydser hendes hovedpersons vej."

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

 "Vi venter os rigtig meget af ‘Stjerneskud’, der udkommer 10. november og er nummer to i Lars Wilderängs Stjerneklart-serie. 

Siden marts er interessen for prepper-miljøet vokset gevaldigt i Danmark. Man har fået mere fokus på at kunne klare sig i ellers uventede situationer. Lars Wilderäng var en af de første til at udbrede fænomenet i Norden og hans serie, der også dækker det emne, er solgt i over 100.000 eksemplarer i Sverige.

I den første roman i serien, ‘Stjerneklart’, følger man en række forskellige mennesker, der oplever et Sverige i fuldstændigt sammenbrud, da al elektronik pludselig holder op med at fungere. I ‘Stjerneskud’ følger man nogle af de samme mennesker ti år efter nedsmeltningen, hvor de så småt er begyndt at genopbygge et samfund – men altså stadig uden strøm. 

Det viser sig at være en god idé at holde dyr, gemme frø og at have beskyttelse. 

Lars Wilderäng skriver så det synger, og at læse hans bøger er som at se en tætpakket action-thriller for sit indre blik.

---

---

Hoi har købt rettighederne til alle Giles Blunts bøger i alle formater i Norden. Hvis nogen har C-more har de i serien Cardinal kunnet følge den samvittighedstyngede kommissær, John Cardinal (spillet af Billy Campbell) trævle sig igennem mord efter mord til et smukt lydspor af vores egen danske Agnes Obel.

‘Frosne Sjæle’ er den iskolde thriller, som Giles Blunt vandt The Silver Dagger Award for, og der er dømt ægte canadian noir i sneen, når John Cardinal genindsættes i sagen om flere unge menneskers forsvinden. Han tvinges til at arbejde sammen med Lisa Delorme fra Bagmandspolitiet på sagerne, og det koster ham nogen kvaler af både den ene og den anden art. 

---

---

Helt anderledes varm og eftergivende er ‘Paris. Kærlighed. Ost’ af Victoria Brownlee. Hun er debutant, men allerede udgivet i syv lande. At hun har en fortid som rejsende restaurantanmelder lader sig ikke fornægte. Hun beskriver australske Ella, der efter et grimt brud med sin kæreste, rejser til Paris for at gen(op)finde sig selv og starte på en frisk. Hun møder både franske mænd og bliver stillet overfor sit livs udfordring.

Victoria Brownlee skriver både så sanseligt og nærværende om Paris og Ellas oplevelser, at man bliver varm om hjertet, sulten og måske får stillet lidt af sin rejsetrang.

---

---

Foto: Conny Palmkvist.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere