Bogefteråret hos Multivers

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Jonas Damgaard-Mørch fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Vores program for efteråret og starten af 2021 spænder bredt. Vi udgiver blandt andet et par senantikke historiske værker af Orosius og Sulpicii Severi og fagbøger om så forskellige emner som tekstilindustriens problemer anno 2020, jødedommens historiske udvikling og vigtige danske komponister.

Dertil kommer oversættelser af nogle vigtige klassiske værker.” 

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”For nylig udkom Dantes teoretiske hovedværk ‘Monarkiet‘, et helt afgørende værk i retsfilosofiens historie. En bog fuld af eksempler på forfatterens sproglige finesse og indgående kendskab til datidens vigtigste, hyppigst læste tænkere, ikke mindst Aristoteles og Thomas Aquinas.

Den store indsats med at oversætte og kommentere værket har professor emeritus Ditlev Tamm stået for, og Jens Christian Grøndahl har skrevet et stærkt og aktuelt forord. Det er en udgivelse, vi er meget glade for.”

--- 

 

---

En anden helt central åndshistorisk udgivelse er ‘Konfucius' samlede samtaler’, oversat og fyldigt kommenteret af lektor Bent Nielsen, der har brugt mange år på at oversætte denne primære kilde til den kinesiske filosof til dansk. 

Et andet værk fra denne del af verden, som vi glæder os meget over netop at have udgivet, er den japanske forfatter Yukio Mishimas novelle ‘Fædrelandskærlighed’, oversat og med efterord af David M. Larsson.

Vi ser også meget frem til udgivelsen af Thomas Pynchons hovedværk ‘Tyngdens regnbue’, som er blevet lidt udskudt og udkommer næste år. Det er heldigvis en bog, som er værd at vente på!

Blandt vores danske fagbøger vil jeg fremhæve ‘Vores tøj – verdens ressourcer’ af de to unge tekstileksperter Markus Hatting og Esben Licht, der slår et slag for en grøn dagsorden i tøj- og tekstilindustrien, som de begge kender indgående til.

Og så de næste bøger i serien Danske Komponister, om centrale danske komponister. Her er netop udkommet en glimrende lille biografi af Inger Sørensen om den lidt oversete Emil Hartmann, og snart udkommer Steen Chr. Steensens bog om den meget dygtige, men også kontroversielle Paul von Klenau, der i mange år har været skrevet mere eller mindre ud af den danske musikhistorie.

Omtrent samtidig kommer også bogen om Victor Bendix' særdeles farverige liv af Jens Cornelius.

---

 

---

Endelig tror jeg, at coffee table-bogen ‘Pølsevognens fortællinger’ af Henrik Leach og Anna-Kaya Frello finder vej under mange juletræer i år.

Det er ren nostalgi at læse en række kendte danskeres tekster om pølsevognens betydning og ikke mindst at se på billederne fra pølsevognens 100 år i Danmark. "

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere