Bogefteråret hos politisk revy

Traditionen tro… Johannes F. Sohlman afslutter vores efterårs- og juleserie, hvor 73 store og små danske forlag har præsenteret deres nye og kommende udgivelser inden for alle litterære og faglige genrer og formater.

Forlaget politisk revy, et af de ældste mikroforlag i Danmark – som har fungeret som sådan længe inden begrebet var opfundet – er ved at geare ned, især på grund af af forlæggerens alder, så der kommer ikke så mange nye bøger. Og slet ingen specielt til julehandlen. 

Til gengæld har vi vores gode og solide backlist, som der heldigvis stadig sælges mange af, ikke mindst Jakob Martin Strids ‘Mustafas kiosk’ (netop trykt i et 14. danske oplag, og det 6. på norsk), Claus Deleurans tegneserier samt mange evighedstitler i Rævens Sorte Bibliotek, Walter Benjamin, Roland Barthes, Elias Canetti blandt andet.

I corona-året, der er ved at være gået, er det alligevel blevet til hele fem nye udgivelser, to digtsamlinger, ‘Verden har fået et dårligt ry’ af Karsten Bjarnholt, den færøske digter Tóroddur Poulsens danske debut, ‘Valseværk’ (“Hvert eneste digt sidder lige i skabet.” – Erik Skyum Nielsen i Information) og især Slavoj Zizeks pandemi-pamflet, Covid-19 ryster verden (der kommer et bind 2 i det nye år!), René Rasmussens debatbog ‘Psykiatri og diagnoser’ og endelig historikeren og venstrefløjsaktivisten Morten Things opsamlede artikler fra 50 års kritisk virksomhed, ‘Ta´ mig lige lidt på ordet’.

Ingen oplagte jule-bestsellere, men vi forventer os stadig meget af Zizeks ‘Pandemi!’ – Corona er ikke overstået endnu, og den slovenske filosof har mange tankevækkende iagttagelser.

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere