Bogefteråret hos U Press

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Mads Julius Elf fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Pædagogik og uddannelse har været et vigtigt område for U Press lige fra forlagets spæde start i 2013, og det præger også dette efterårs program.

Der udkommer bøger af gode forfattere fra Danmarks Pædagogiske Universitet. En om ‘Almendidaktik’ bringer daginstitutionerne og skolerne up to date om nye udfordringer, for eksempel med at gøre bæredygtighed til en del af børns dannelse.

I en anden bog fra DPU, ‘Skoleret’, giver uddannelsesforskerne Lars Qvortrup og Jens Rasmussen en guide til, hvordan man på landets universiteter undgår at blive ‘cancelled‘ i en hyperfølsom mediekultur.”

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Radiolegenden Torben Brandt er ved at indtale en lydversion af sit personlige erindringsstykke ‘At fortælle med lyd – som jeg lærte det’ til nutidens radioconnaisseurs og fremtidens lydmagere.

Den bog er der stor efterspørgsel på, og den er da også spækket med sjove anekdoter fra en svunden tid, hvor man som journalist kunne slippe af sted med at købe junk på DR’s regning for at komme i mål med en socialrealistisk dokumentar.

---

---

Sidst på efteråret er Mikael Rothstein klar med sin eksotiske, dramatiske og uhyggelige ‘Næsehornsfuglen skriger’ – om hovedjagt og kraniekult. Her får eventyrlystne læsere sig en på opleveren! 

Til de mere besindige sender forlaget nu også en spritny oversættelse af filosoffen Maurice Merleau-Pontys ‘Arbejdsnoter’ i trykken. Den bog byder os indenfor på ’værkstedet’ hos en af det 20. århundredes største tænkere.” 

---

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere