Bogefteråret hos Vandkunsten

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Anna Sarelin fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Efterårets udgivelsesprogram hos Forlaget Vandkunsten er en blanding af nyskrevet dansk skønlitteratur af Jon Bang Carlsen og Tomas Lagermand Lundme, de smukkeste tyske kærlighedsdigte i udvalg af Henrik Nebelong, en essayistisk bog af Klaus Rothstein om flygtningekrisen i litteratur og kunst, kunstnermonografier om Anna Ancher og H.A. Brendekilde samt en enkelt kattekalender, som efterhånden er blevet en uomgængelig tradition blandt forlagets efterårsudgivelser.

Dertil lancerer vi en helt ny serie af smukt tilrettelagte bøger i essayistisk stil, som beskæftiger sig med en bred vifte af teologiske emner.

Tidligere på efteråret udgav vi det store værk ‘Grundtvigs Kirke’. En intelligent og charmerende bog, som med anekdotiske svinkeærinder kaster skrålys over både folkets, kirkens og den gule murstens historie i det 20. århundrede.”

---

   

---

Hvilke udgivelser venter I jer mest af? 

”Vi venter os meget af:

 

  • Elisabeth Fabricius bog ‘Anna Ancher. 1859-1935, som er den endelige monografi om Anna Anchers liv og værk, til dels baseret på hidtil ukendte kilder, og med hundreder af skitser til de færdige værker.

 

  • Teologisk folkebibliotek med titlerne ‘Den glemte bibel, Korstogene og Breve’

 

  • Den litterære kattekalender 2021. 2020-udgaven kom i unåde blandt kattevennerne, da den bragte lidt for mange kattecitater, hvor kattene kom galt afsted. 2021-kalenderen er garanteret kattevenlig!

 

  • Klaus Rothsteins bog ‘Den druknede dreng. Flygtningekrisen i litteratur og kunst’.”

 

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere