Boghandlerne lancerer Verdensbogugen

I år deler 169 boghandlere en gratis bog ud til børn for at sætte fokus på børns læsevaner.

Boghandlerforeningen har taget initiativ til, at boghandlerne over hele landet markerer Verdens Bogdag den 23. april. Med inspiration fra Världsbokveckan i Sverige sker det med et arrangement, der varer hele ugen, og som blandt andet omfatter uddeling af en gratis bog til målgruppen – i år de 9-12-årige børn.

Verdensbogugen er arrangeret i samarbejde med forfatteren Mette Finderup, illustratoren Christian Guldager, forlaget Alvilda, Clemenstrykkeriet og med DBK som hovedsponsor.

Målet er at bidrage til en bred, national indsats for at få børn til at læse mere.

”Der tages mange initiativer for tiden for at fastholde danskernes læselyst. Det her er et konkret bud fra boghandlerne, som markerer Verdens Bogdag hele ugen med aktiviteter for børn og uddeling af 30.000 gratis eksemplarer af Mette Finderups bog ‘A.S.P.E. – Dæmonhuden’,” siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen.

Bo Dybkær fortsætter:

”Budskabet i kampagnen – rettet ikke kun mod børnene, men også deres forældre – er at læsning ikke kun er vigtig for børnenes skolegang og videre uddannelse.

Læsning styrker også deres ordforråd, empati og identitetsskabelse. Læsning bidrager kort sagt til deres almene dannelse. Og der er meget, forældrene kan gøre for at hjælpe deres børn til at blive bedre – og mere hyppige – læsere.”

Verdens Bogdag blev indstiftet af UNESCO i 1995 og bygger på en gammel catalansk tradition, hvor dagen fejres ved at forære en blomst og en bog til en, man holder af. Nu fejres bogdagen i mange lande.

”A.S.P.E. - Dæmonhuden” er første bind i en ny, spændende serie skrevet af den populære børnebogsforfatter Mette Finderup, illustreret af Cristian Guldager.

Bogen er gratis i Verdensbogugen, forudsat at det er et barn, der henter den i Boghandelen. ‘Dæmonhuden’ og bind to, ‘Krigerskæbne’ kommer først i almindeligt salg til efteråret.

Bo Dybkær er direktør i Boghandlerforeningen.

Læs også: Nykritisk metode


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere