BOGHANDLERNES JUL. Thiemers Magasin. København

Bogfolket elsker de hårde, firkantede pakker under juletræet, og heldigvis er boghandlerne leveringsdygtige.

Julemåneden i Thiemers Magasin er enormt hyggelig og travl. Vi begynder med julemarked i gaden lørdag den 1. december, og så stiger travlheden ellers proportionalt med, hvor tæt vi kommer på den 24.

Forfatterevents og skrivekurser må vente til januar, nu koncentrerer vi os om julegavesalget – bortset fra én aften, hvor vi mødes i læseklubben og diskuterer Dorthe Nors’ skønne, nye novellesamling ‘Kort over Canada’.

December er den eneste måned, hvor vi er flere i butikken hver dag. Især de sidste par juleuger går der gaveræs i den. Selvom det kan blive lidt trangt ind imellem, så er humøret altid højt. Vi konkurrerer ofte om at pakke bøgerne flottest ind – vi har købt årets smukkeste gavepapir – og vi er efterhånden blevet ret ferme til det.

I år tror jeg ikke, der er én bog, der rydder de andre af banen. Der er kommet så mange gode romaner fra danske forfattere her i efteråret.

Gribende fortællinger, som er gode julegaveideer: Karen Fastrups, Merete Pryds Helles, Iben Mondrups, Malene Ravns, Mathilde Walter Clarks, Morten Papes, Daniels Denciks.

Karen Fastrup læser op og Rikke Viemose interviewer.

Blandt børnebøgerne sælger vi altid mange af de gode klassikere, Astrid Lindgren og Ole Lund Kierkegaard, men der er også lige udkommet den meget flotte ‘Dinosaurium’, som også er en flot gavebog.

For lyrik- og kunstelskere er der især to nye bøger, som både vi og vores kunder elsker: Lone Hørslevs og Julie Nords ‘Dagene er data’ og Naja Marie Aidts og Cathrine Raben Davidsens ‘Blå og mørke spor’.

Jeg gætter også på, at Jens Andersens Kim Larsen-bog kommer til at ligge under mange juletræer.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere