Bogjulen hos Forlagsgruppen Lohse

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. I dag fortæller Holger Skovenborg.

Forlagsgruppen Lohses juleprogram har hvert år nogle rigtig gode faste udgivelser.

Den, der når længst ud, er et lidt utypisk forlagsprodukt, nemlig et magasin på 52 sider i en lækker opsætning og med mange gode artikler, der spænder fra lange interviews til hobbyaktiviteter i juletiden. Det hedder ‘24:12’ med undertitlen ‘Et julemagasin 2020’.

Det købes af kirker og andre kirkelige sammenhænge til uddeling i advents- og juletiden. Sidste år i over 17.000 eksemplarer. Hvert år laver vi også en ny lille bog til uddeling til børn, og her taler vi også om meget høje oplagstal.

Vi udgiver desuden hvert år flere kalendere, herunder en ‘Husandagtskalender’ med et stykke om den kristne tro til hver dag, skrevet af 365 forskellige kirkefolk. Den sælges både i løssalg og købes derudover af et par tusinde, der abonnerer på den.

---

---

Ved det årlige julesalg satser vi altid på at præsentere og sælge alle årets 30-35 udgivelser som en slags nyudgivelser, for mange kunder køber måske stort set kun bøger som gaver i juletiden.

I år satser vi i endnu højere grad på julesalget, fordi bøgerne ikke har fået den fysiske præsentation i coronatiden, som vi ellers har mulighed for igennem vores salgsnet. Ganske vist har vi fra marts til september kun mistet knap 20 % af vores omsætning sammenlignet med 2019, men der giver jo alligevel noget at indhente.

Vi udgiver bøger for både børn og voksne og både mere faglige bøger og romaner og biografier. I efteråret har vi blandt andet ‘Den teknologibevidste familie’ af Andy Crouch, som på en realistisk og nuanceret måde vejleder til at håndtere de teknologiske medier i familien. Den er oversat fra en udgivelse i USA, men tilpasset danske forhold.

Vi har også bogen ‘Ethvert menneske er en halvø’ af cand.polit. og førstelektor i pædagogik Carsten Hjorth Pedersen om et emne, som coronaen har gjort meget aktuelt:

Forholdet mellem individ og fællesskab, og hvordan vi finder en sund balance. Vi har udgivet flere bøger af Carsten Hjorth Pedersen, og de plejer at finde en stor køberskare, så det er en af dem, vi venter også meget af.

---

   

---

Ellers venter vi os i det kommende julesalg mest af et par af forsommerens udgivelser:

En stor roman af en af vores bestsellerforfattere: Lynn Austin: ‘Frihedens fundament’, som på en levende, fængende og troværdig måde gendigter nogle beretninger fra Det Gamle Testamente. Og en selvbiografi af Ingolf Henoch Pedersen, der har været leder i flere forskellige kristne organisationer: ‘Skatten i lerkar’.  

 ---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere