Boglader lukker

»Vi har opsagt vores lejemål i butikscentret Gallerierne i Hillerød. Vi har forholdt os til, at der ikke er økonomi i vores forretning, og det er vi nødt til at reagere på,« siger adm. direktør Helle Busck Fensvig til Frederiksborg Amts Avis i anledning af at Arnold Busck forlader Hillerød.  

Boghandlerkæden har haft butik i Gallerierne, siden centret åbnede i 2006, men centret har været skrantende i hele dets levetid, og en stor del af lokalerne står tomme.
Efter nogle år med store underskud er Bog & idé, Hjørring lukket sidst i marts. Boghandlen, som er et anpartsselskab ejet af Kristensen Holding ApS, blev etableret i sommeren 2001. Det er Bettina og Anders Søgaard Kristensen, der desuden har butikker i Aalborg, Grenå og Hobro, der stod bag forretningen i Hjørring. Lukningen betyder, at Hjørring nu har to boghandlere tilbage, Betty Mogensens Boghandel og Arnold Busck.
Når Roses Boghandel i Frederikshavn lukker for sidste gang med udgangen af april, er der kun én boghandel tilbage i byen, nemlig Engsig Bøger. Egentlig ophørte Roses Boghandel i 2006, men Rikke Nielsen har siden fortsat til trods for, at hun ikke mere kunne købe hos forlagene. »Siden har jeg gjort mere ud af antikvariske bøger, og så købte jeg indtil for et par år siden nye bøger af en gammel kollega, og så har jeg i de sidste par år klaret mig ved at købe bøger i Føtex til priser, der faktisk var billigere end dem, jeg kunne have fået hos forlagene,« siger Rikke Nielsen, der fortæller at lokalet fra 2. maj bliver en kaffebar. 

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere