BogMarkedet på BogForum: Interview med Science Fiction Cirklen V. Niels Dalgaard

I et hjørne med imponerende udstillingsmøbler formet som både kasser og raketter, står foreningen SFC, der vanligt er at finde på årets BogForum. Deres mission: At sprede kendskab til foreningen og genren i Danmark

 Hvordan har I oplevet besøg på standen?

 Vi havde fredag en del skoleelever først på dagen, og så hen over middag en del voksne. Generelt har der været en lind strøm.

 
Hvad vægter de besøgende mest ved jeres stand?

 Vi har haft godt besøg til foredrag og samtaler, samt en del snak om nye udgivelser fra både nye og gamle forfattere. Der har kun været enkelte tomme pladser til de mange foredrag og interviews.

 

Hvad er jeres planer for næste års udgivelser? Er der noget i glæder jer særligt til?

 Ja! Vi udkommer med en antologi med 22 historier om Science Fiction, fra både kendte, store forfattere fra firserne og halvfemserne, til mindre kendte navne fra de seneste årtier. Bogen hedder 'Den store Science Fiction - bog', og den bliver et must for både garvede kendere af genren, men også til læsere, der nysgerrige efter at se, hvad den genre kan præstere. Ellers kommer der hvert år vores novellesamling 'Lidenskab og Lysår' samt andet kortprosa. Sci Fi Cirklen er en forening med ulønnet arbejde, så vi udgiver hvert år primært kun det, som kan lade sig gøre ved siden af det virkelige liv. BogForum fungerer dog som en god motivation for strammere deadlines i vinterhalvåret. Vi er her primært hvert år, fordi vi ønsker at skabe fokus på vores litterære miljø for Science Fiction i Danmark.

 

Er der en titel fra jeres forlag, der har overrasket i år?

Nej ikke rigtig, men vi har et ok salg i George R.R. Martins novellesamling. Den er en steady seller, og var noget af det første, han skrev, hvilket jeg ikke tror, der er ret mange, der ved. Derudover har vi udgivet en Katte sci-fi novellesamling 'Hvad Fluffy vidste'. Katte sælger altid i bøger.

 

Hvad vil I som forlag og forening gerne være bedre til?

Vi vil gerne være bedre til at sprede kendskab om os i medierne. Og at få en bredere brugerflade. Vi har tit mange besøgende, der ser os til BogForum, og som undrer sig over, at de aldrig har hørt om os før. Vi er mest kendt gennem i forvejen kendte forfattere, der har udgivet hos os. Vi har prøvet et samarbejde med bogbloggere, men det blev desværre aldrig rigtig til noget.

 

Hvor ligger fremtidens bog henne hos Science Fiction Cirklen?

Hos os er novellen stærkest. Udenlandske forfattere er også gladest for novellen, og kan bedre forholde sig til, at det er små tekster, der oversættes, frem for romaner. Vi håber på, at der sker en opdyrkning af kortprosaen herhjemme, der på den måde vil være med til at styrke vores titler.

 

Science Fiction Cirklen blev grundlagt i 1974 og består af en forening med årligt medlemskontigent. SFC har deltaget på BogForum siden 2007.

http://www.sciencefiction.dk/


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere