Bogvinteren hos Arvids

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Karen Kristensen fortæller.

Arvids har godt nyt til alle, der holder af italienske krimiforfattere.

Umiddelbart inden pandemien udkom ‘Pottemagermarken’, bind 13 i Montalbano-serien, og bind 14 er vej. Kort efter nedlukningen udkom Adams ribben, Antonio Manzinis efterfølger til Sort piste med den karismatiske vicepolitiinspektør Rocco Schiavone. Læserne skal ikke vente længe på bind tre. Uden for sæsonen er klar primo 2021. BarLume-fans skal ikke snydes, Søforklaring er sjette bind i serien.

‘Sneen under sneen’ byder på gensyn med den sympatiske kriminalkommissær Marko Kurismaa fra ‘Toget til Tallinn’. Velfortalt og ublodig krimi om et alvorligt emne, mænds vold mod kvinder, her prostituerede.

Bag forfatternavnet Arno Saar gemmer sig italienske Alessandro Perissinotto, kendt fra Anna Pavesi-trilogien.

Vold mod kvinder er også emnet i hans roman ‘Vinbjergets hemmelighed’. Her om en 13-årig pige. Udkommer primo 2021.

---

---

Leonardo Palmisano er ny krimiforfatter på dansk. Vi bliver i Italien, nærmere betegnet Syditalien. I ‘Alting kommer igen’ er vi i selskab med den albanske mafia.

Schweiziske Roland Buti skrev ‘Midt i horisonten’ om en ensom dreng. ‘Grand National’ handler om en mand i midtvejskrise og om hans mor, som flygter fra plejehjemmet. Hun vil kort sagt mærke, at hun lever – inden hun dør.

Fra Europa til Marokko. Tahar Ben Jelloun opfinder begrebet søvnbonuspoints i ‘Søvnløs’. For mange points skal vise sig at blive katastrofalt.

Arvids forventer sig meget af tre kvindelige forfattere, som nyder international anerkendelse.

I ‘Kærligheden når det er alvor’ fortæller Daniela Krien om fem kvinder, der er vokset op i DDR. Deres historier rammer kvindelige læsere i hjertet. Det er hendes anden bog på dansk. Den første hedder ‘Engang vil vi fortælle hinanden alt’.

Et kvantespring til Sydkorea. En franskmand booker sig ind på det pensionat, hvor bogens jeg-fortæller arbejder. Trods kulturforskelle kommer de tættere på hinanden. Aktuelle emner som Korea-konflikten og plastikkirurgi er med. ‘Vinter i Sokcho’ er Elisa Shua Dusapins roste debutroman.

---

---

Nathacha Appanah slog for alvor igennem med ‘Voldens vendekreds’. På den franske ø Mayotte i Det Indiske Ocean er miljøet råt og livet hårdt for de mange børn og unge, der er overladt til sig selv. Gribende roman, hendes første på dansk.

 Begejstrede læsere af Johannes Cabal Nekromantikeren kan ånde lettet op: Den længe ventede toer, ‘Johannes Cabal Detektiven’ er på vej. Cabal dømmes til døden, men redder livet mod at vække en død til live. Efterfølgende flygter han som passager på et aeroskib. Som titlen antyder, har Cabal evner som detektiv og opklarer mystiske hændelser om bord. Jonathan L. Howard har skrevet en hylende morsom roman med satiriske hib, ikke mindst til engelsk selvopfattelse.

Der også nyt til børnene. ‘Lille Sky’ kan antage mange former, den kan være hvid, den kan blive sort, den kan forsvinde og dukke op igen som en lille hvis tot. Tag mig som jeg er, synes den at sige.

Vi bliver i naturen med ‘Det fantastiske træ’. Lille Ugle er bekymret, da bladene falder af træet. Mor forklarer, at de henter varme fra solen, og når det ikke længere er varmt, har træet ikke brug for dem. Når det igen bliver varmt, får træet nye blade. Lille Ugle er nu helt rolig.

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere