Borders i betalingsstandsning

Det lykkedes hverken for den britiske forlæggerforening eller andre at forhindre, at den britiske boghandlerkæde Borders nu er gået i betalingsstandsning, skriver The Bookseller, der har en løbende blog på deres hjemmeside om sagen.Kæden med 45 forretninger i UK og over 1.150 ansatte blev dannet som datterselskab af amerikanske Borders i 1998, og den blev skilt ud som selvstændig i...

Det lykkedes hverken for den britiske forlæggerforening eller andre at forhindre, at den britiske boghandlerkæde Borders nu er gået i betalingsstandsning, skriver The Bookseller, der har en løbende blog på deres hjemmeside om sagen.

Kæden med 45 forretninger i UK og over 1.150 ansatte blev dannet som datterselskab af amerikanske Borders i 1998, og den blev skilt ud som selvstændig i 2007. De store økonomiske problemer i kæden illustreres af et underskud i dag på 150 mio. pund. Selskabet MRC står i spidsen for forsøgene på at sælge alle eller dele af forretningerne, og de har ifølge BBC en tidshorisont på 3-4 uger til at finde en løsning, så kreditorerne kan tilgodeses mest muligt. Derfor blev der i weekenden 27-28.11. iværksat et ophørsudsalg.

Problemerne skyldes ifølge MRC den ublu konkurrence om bestsellere fra supermarkederne, den store konkurrence fra netboghandlen og den stigende andel af e-bøger. På det sidste har flere grossister blokeret for Borders.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere