Brændpunkts bogefterår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram. Grete og Jørgen Gylling fortæller.

Vi venter os rigtig meget af alle vores efterårsudgivelser, og vi er stolte af at kunne præsentere en række af utroligt dygtige forfattere og deres spændende bøger. 

Men vi er særligt forventningsfulde omkring ‘Alias Anneke’ af Louise Roholte, ‘På røven gennem natten’ af Søren Poder og ‘Nordsjællands ukrudt’ af Laura Helena Pimentel da Silva. Disse tre spændende yngre forfattere forventer vi os meget af, og de er alle i gang med endnu et udgivelsesprojekt på Brændpunkt.

Vi er også meget forventningsfulde omkring vores tre novellesamlinger ‘Fastliggere’ af Bjørn Isak, ‘Næsten her’ af A. Silvestri og ikke mindst vores store novelleantologi ‘UDENFOR’.

Vi kan godt lide det udtryk, novelleformen kan give. Vi har aldrig før prøvet at udgive en antologi, og det har været en spændende rejse ud i mange, mange novellers tolkning af emnet UDENFOR. Og ikke mindst har det betydet, at vi har stiftet bekendtskab med mange meget spændende forfattere.

Og så glæder vi os til endnu en gang at kunne præsentere Lars Ørlunds nye spændende bog ‘1. juli 1916’.

Bøgerne og forfatterne

Når et ungt menneske kan leve af at skrive, er det i sig selv interessant, og når forfatteren så skriver som Louise Roholte, ja, så er Brændpunkts interesse vakt. ‘Alias Anneke’ er en skøn feel-good komedie for alle os, der elsker romantiske komedier. 

Vi glæder os også meget til at arbejde med Louise Roholtes næste bog, som handler om en kvindelig kørelærer. Det kan kun blive godt.

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Den baggrund mærker man i hans forfatterskab. I 2015 debuterede han som forfatter med ungdomsromanen ‘Sidste skoledag’. Romanen handler om skoleskyderen Charles A. Ingreen og er en fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier.

Med ungdomsbogen ‘På røven gennem natten’ har Søren Poder for alvor slået sig fast som en forfatter, man skal holde øje med.

Søren Poder næsten roman udkommer snart på Brændpunkt. Det er en spændende dystopi om, hvad COVID-19 kan gøre ved verden.

Laura Helena Pimentel da Silva, f. 1994, debuterede med selvbiografien, Kommunebarn i 2018. Bogen strøg hurtigt til tops på flere af Mofibos top 10-lister. Med ‘Nordsjællands ukrudt’ viser Laura Helena Pimentel da Silva, at hun også behersker YA-genren til fulde.

'Nordsjællands ukrudt' er allerede før udgivelsen 31. oktober 2020 flot anmeldt:

”En af de bedste YA romaner, jeg har læst." - Marisa Søby. 

"Bogen giver unge en ny stemme." - Frøken Grøn Anbefaler. 

"Wow, bare wow." - HelloLasse. 

"Jeg havde ikke lyst til, at den skulle slutte." - Bogdammen. 

"Endnu et velskrevet værk." - Mullesbogblog. 

---

---

Bjørn Isak, f. 1990, er forfatter og uddannet fra Aarhus Universitet. Han debuterede i 2018 med novellesamlingen ‘Rav’, som lagde sig flot på de danske biblioteker. Med ‘Fastliggere’ slår Bjørn Isak sig fast som en forfatter, der er værd at læse.

Forfatter A. Silvestris 17. bog er ‘Næsten her’. Lige siden debuten, ‘Køtere dør om vinteren’ for et årti siden, har A. Silvestri udfordret genrer, stilarter og formater.

Han har arbejdet med den helt korte prosa i ‘FebruaryFICTION’, børne- og ungdomslitteraturen i den gennemillustrerede ‘King’ og sms-novellen i udgivelser som ‘Vi savner dig’ og ‘Kolde facts’.

Den klassiske roman har han taget under kærlig behandling i værker som ‘Pandaemonium’ og ‘Slør’, mens hans legende tilgang til fiktion kommer til udtryk i den mosaik-lignende struktur af både tekst og plot i romanen ‘Scener fra et parforhold’ og den mørkt humoristiske ‘Et satans arbejde’. 

Men hvis man skal pege på en konstant i Silvestris forfatterskab, er det den korte historie – fortællingen og novellen.

På Lille Bogdag 2019 kom forfatter Massoud Kadkhodaee med sin novelle ‘Hun kom i sort’, og den blev starten på Brændpunkts novelleantologi ‘UDENFOR’.
I efteråret 2019 udskrev vi derfor novellekonkurrencen UDENFOR. Da vi nåede deadline 1. april 2020, havde vi modtaget flere hundrede spændende noveller. Tak til alle jer, der bidrog.

Vi udvalgte de 24 noveller, der er med i antologien. De er valgt ud fra parametrene originalitet, humor, spænding og naturligvis litterær kvalitet. Tak til alle 24 forfattere for deres bidrag.

---

---

Lars Ørlund (1948) har gennem mere end tredive år arbejdet og boet i Asien, Afrika og Sydamerika. Han
har deltaget i tre krige og som journalist produceret artikler, samt mere end 250 radio- og tv-programmer fra verdens brændpunkter.

Han har desuden skrevet mere end 20 bøger blandt afrikaromanen ‘Himlens klare stjerne’ og ikke mindst trilogien ‘Kapring over Kairo’, ‘Blackjack’ og ‘Den Serbiske Forbindelse’.

Han har ernæret sig som gamewarden og storvildtjæger på de afrikanske savanner og gennem længere perioder boet blandt nogle af klodens sidste naturfolk.
Privat er han ivrig dykker, jæger og sker og opholder sig i både Danmark, Storbritannien og Sydafrika. Nu er han aktuel med endnu en spændingsroman, ‘1. juli 1916’.

---

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere