Bogbranchen mødes i juni

Branchetræf inviterer alle bogfolk til debat om fremtidens bogbranche. Mens udgangspunktet som vanlig er 'Hvordan kan vi sammen sælge flere bøger?” så peger programmet i år i retning af to store udfordringer.

Boghandlerforeningen og Danske Forlag står sammen bag Branchetræf, der afholdes med to års mellemrum. Lige som i 2018 samles bogfolket igen i Nyborg, og i år er det onsdag og torsdag d. 10. - 11. juni.

Branchetræffet skal skabe en samhørighed og er for alle, som er aktører eller interesserede i den danske bogbranche. Dagene skal være et friskt, fagligt input, der belyser branchen og dens muligheder og udfordringer i de kommende år. Der lægges som altid vægt på gruppediskussioner og netværk, ligesom der afholdes en festmiddag om aftenen – festtaleren offentliggøres senere.

Bo Dybkær, direktør for Boghandlerforeningen, fortæller om årets program:

"Årets program illustrerer, at både boghandlere og forlag er optaget af to hovedudfordringer i den danske bogbranche lige nu: at fastholde danskernes læselyst og at geare branchen til en snarlig fremtid, hvor data, logistik og moderne detailhandel bliver forudsætninger for, at branchen kan modstå disruption fra eksempelvis Amazon.

Vi ser i undersøgelserne, at læsningen er vigende. Det er noget, der optager alle i branchen, og en række initiativer og tværgående samarbejder er vokset frem det seneste års tid med henblik på at tage den udfordring op. Så selvfølgelig har det en fremtrædende plads i programmet.

Samtidig er alle klar over, at Amazon rykker ind på det Nordiske marked på et tidspunkt, og at det er afgørende at forberede sig allerede nu ved at blive bedre til noget af det, som Amazon er god til – logistik og kundedata – og blive danmarksmestre i det, som Amazon har svært ved, nemlig præcis og personlig rådgivning og det at være tæt på kunderne med klubber, events og aktiviteter og med de rigtige bøger på hylderne, lige til at bære med hjem til lænestolen".

Se invitationen til Branchetræf 2020.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere