Brian Wilson og The Beach Boys

Undertitel: Historien om et forpint geni
Forfatter: Karsten Jørgensen
Sider: 302
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Kit Hansen
Forlag: Haase Forlag A/S

Historien om Brian Wilson, hjernen bag The Beach Boys, er dels historien om en af rockmusikkens største begavelser, dels historien om et psykisk følsomt og ustabilt menneske, der i en lang periode af sit liv var hæmmet af druk, stoffer og paranoia.

Karsten Jørgensen, en af Danmarks bedste rockskribenter, tager dig gennem hele historien – fra den på mange måder traumatiske barndom med en diktatorisk og voldelig far over starten på musikkarrieren som frontfigur i The Beach Boys og beslutningen om at trække sig fra turneerne for at koncentrere sig om det, der altid har været Wilsons varemærke: at skabe næsten overjordisk smukke harmonier, frem til i dag, hvor Brian Wilson har sin egen solokarriere, helt adskilt fra sin gamle gruppe.

Bogen beskriver udviklingen i Brian Wilsons musik og hans higen efter at slippe af med den surfetiket, der gjorde The Beach Boys så utrolig populære i 1960’erne. Den fortæller om rivaliseringen med The Beatles, om de mange uenigheder mellem medlemmerne af The Beach Boys, om psykiateren Eugene Landys store indflydelse på Wilsons liv og, ikke mindst, om tilblivelsen af det hæderkronede album "Pet Sounds" og det legendariske "Smile"-album. 

Fakta om bogen
Titel: Brian Wilson og The Beach Boys
Undertitel: Historien om et forpint geni
Forfatter: Karsten Jørgensen
Sider: 302
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Kit Hansen
Forlag: Haase Forlag A/S


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere