C.A. Reitzel genopstår

To optimistiske unge brødre har købt den traditionsbundne boghandel ud af konkursboet efter den forrige ejerBurgan Invest ApS, som er ejet af de to unge brødre Jesper og Martin Bruun Kristensen, har købt C.A. Reitzels Boghandel ud af konkursboet efter den forrige ejer Svend Olufsen.Burgan Invest, der blev grundlagt i 2002 har tidligere i år åbnet Medicinsk...

To optimistiske unge brødre har købt den traditionsbundne boghandel ud af konkursboet efter den forrige ejer
Burgan Invest ApS, som er ejet af de to unge brødre Jesper og Martin Bruun Kristensen, har købt C.A. Reitzels Boghandel ud af konkursboet efter den forrige ejer Svend Olufsen.

Burgan Invest, der blev grundlagt i 2002 har tidligere i år åbnet Medicinsk Universitetsboghandel I/S, en postordreforretning. De agter at videreføre C.A. Reitzel både som en fysisk boghandel og internetboghandel.

»Det er ikke meningen, vi vil ansætte nogen, før vi har et overskud til det,« siger lillebror Martin Bruun Kristensen, 22-årig jurastuderende. Han og storebror Jesper Bruun Kristensen, der studerer medicin, vil på skift passe butikken.

Senere vil der blive ansat en direktør, som skal klare alt det daglige. Og i løbet af et år skal forretningen køre rundt.
»Når vi kan klare os med meget lidt bemanding, er det fordi den, der ekspederer, ikke skal stå i ti minutter og tale om bøger med kunden: Kunderne ved, hvad de skal have, så det er bare at udlevere bøgerne,« siger Martin.

De to unge ejere, der kommer fra Nørre Nebel i Vestjylland, vil satse på al studielitteratur, og forretningskonceptet er, at alle bøger sælges med rabat. På undervisningsbøger bliver der givet mellem 10 og 15 % rabat og på skønlitteratur 20 % på de vejledende udsalgspriser.
Skønlitteraturen vil ikke blive bredt repræsenteret, her vil kun blive lagerført de bøger, som optræder på BogMarkedets bestsellerlister. Når der bestilles bøger over nettet, skal de betales, inden de kan hentes i butikken.

De to brødre vil videreføre C.A. Reitzels Forlag, hvor de også har købt rettighederne. Forlaget vil blive drevet som et print on demand forlag. Men der bliver ikke noget lager.

C.A. Reitzels Boghandel er allerede åbnet, men ikke alle bøger var endnu leveret, da BogMarkedet besøgte butikken, som senere på året kan fejre 190-års jubilæum.

»Og vi regner da også med, at vi skal fejre 200-års jubilæum om 10 år,« siger en travl Martin Bruun Kristensen, der står med halvandet ben ude af døren, da han skal med toget til Horsens, hvor han har et andet job som discjockey på et diskotek.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere