Carlsens bogefterår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Christian Bach fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Hos Forlaget Carlsen og YA-forlaget CarlsenPuls har vi både nye og gamle bekendtskaber på programmet dette efterår.

Der er nye bind i velkendte serier, blandt andet ‘Hundemand’ og vores genudgivelser af Enid Blytons ‘De 5’.

Der er skønne papbøger til de allermindste, smukke og sjove billedbøger til de lidt ældre, nye spændende julebøger, fagbøger … ja, alt det, der skal være, når man er Danmarks største børnebogsforlag.

Og så er der også gode historier til YA-læserne, blandt andet en ny krimi fra den populære Karen M. McManus og en helt ny dansk YA-roman af Tomas Lagermand Lundme.” 

---

---

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi venter os egentlig meget af mange af vores udgivelser. Sådan er det på et stort børnebogsforlag.

Vi forsøger altid at lave det rette miks af noget nostalgi, noget velkendt og så noget helt nyt. Eksemplerne på noget helt nyt kunne for eksempel være Nikolaj Stockholms første bog for børn (og resten af familien) ‘Ude skidt, hjemme bedst’, som er en slags anti-rejsebog med masser af humor.

Så udgiver vi også satiregruppen Gigis allerførste bog, ‘Fortjællinger fra blokken’ – den glæder vi os ret meget til.

---

---

På billedbogssiden udgiver vi den helt nye ‘Det vi vil bygge’ af en af billedbogens internationale stjerner Oliver Jeffers. Den er en smuk beskrivelse af forholdet mellem en far og datter. Meget rørende.

Og nu vi er ved fædre: Dette efterår udgiver vi hele to billedbøger i den vildt populære serie om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen. I den ene viser Sallys far sig som en virkelig dårlig taber, og i den anden må han lide skæbnen at blive ramt af den frygtede mandeinfluenza. Det går ikke stille for sig!

Vi glæder os også til at udgive fag-højtlæsningsbogen ‘Vilde vidunderlige dyr’, som vi har lavet i samarbejde med DR. Det er højtlæsningshistorier fra den danske natur – fyldt med læring og drama.

Og så er det jo ikke et rigtigt Carlsen-efterår uden årbogen over dem alle: ‘Guinness World Records’.

 ---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere