Carsten Jensen åbner BogForum

Af Jannik LunnNår BogForum åbner fredag 12. november, er det forfatteren Carsten Jensen, der holder åbningstalen kl. 10.30 på den store scene.Det er 19. gang, bogmessen løber af stabelen i Forum, og i løbet af de tre dage, messen varer, vil der være næsten 900 arrangementer på de ti scener. Der er mere end 160 udstillere, og foruden de mange danske forfattere er der...

Af Jannik Lunn
Når BogForum åbner fredag 12. november, er det forfatteren Carsten Jensen, der holder åbningstalen kl. 10.30 på den store scene.
Det er 19. gang, bogmessen løber af stabelen i Forum, og i løbet af de tre dage, messen varer, vil der være næsten 900 arrangementer på de ti scener. Der er mere end 160 udstillere, og foruden de mange danske forfattere er der forfattere fra otte lande.

A.S. Byatt, David Nichols og Fay Weldon repræsenterer England, fra USA kommer Tracy Chevalier, Marilynne Robinson og Ted Sorensen, Tyskland har to forfattere med, Helene Hegemann og Günter Wallraff, og så kommer den sudanske forfatter Lubne al-Hussein.

Fra Island kan man møde Kristín Marja Baldursdóttir. Norge har hele syv forfattere med, Margit Sandemo, Torkil Damhaug, Tomas Espedal, Roy Jacobsen, Erlend Loe, Trude Marstein og Gunnar Staalesen. Fra Sverige kommer Lars Kepler (Alexandra og Alexander Ahndoril), Maria Ernestam, Mari Jungstedt og forfatterparret Roslund og Hellström. Endelig kan man opleve den første friby-forfatter i Danmark, Tendai Frank Tagarina, som kommer fra Zimbabwe og skal bo i Aarhus de næste to år.

Det rækker for vidt at nævne de mange danske forfattere – så ingen nævnt, ingen glemt.
Allerede ved åbningen uddeler Danske Bank deres to litterære priser, Debutantprisen på 50.000 kr. og Litteraturprisen på 300.000 kr., som Maria Helleberg, Ib Michael og Morten Ramsland skal konkurrere om. De to ”tabere” får hver 50.000 kr.

Desuden overrækkes Lærebogsprisen, H.O. Lange-prisen, Skriverprisen og BMF’s Børnebogspris også på BogForum.
Allerede i ugen inden varmer København Læser op til BogForum, og på messens første dag er der mulighed for at opleve Fay Weldon og Maise Njor, der optræder på Diamantens Internationale Forfatterscene. Det kræver billet til BogForum, og man skal tilmelde sig på mail til info@forumcopenhagen.dk og skrive ”Diamanten” i emnefeltet, da der er et begrænset antal pladser.

Hvis man vil i biffen dagen efter BogForum, kan man komme til forpremiere på Winter’s Bone, der er baseret på romanen af samme navn af den amerikanske forfatter Daniel Woodrell. Fribilletterne til forpremieren, der finder sted mandag 15. november kl. 21.30 i Falkoner Biografen på Frederiksberg, kan afhentes på BogForums Stand 1 under messen. Filmen får først premiere til januar næste år.
Hele BogForums program findes på www.bogforum.dk, og i modsætning til det trykte katalog, som allerede foreligger nu, bliver hjemmesiden opdateret helt frem til messens afslutning.

BogForums layout er i år designet af svenske Martina Axelsson, 25 år, der med sit forslag vandt en layout konkurrence på Danmarks Designskole.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere