Censur

En historie baseret på De Tre Små Grise, udgivet på en edutainment-cd til underskoleelever af det britiske forlag Shoo-fly, er blevet bortcensureret af en regeringsstøttet komite, så den ikke kunne komme i betragtning til prisen for digitale undervisningsbøger.Cd’en med titlen The Three Little Cowboy Builders har vundet flere priser. Men komiteen BETT begrunder deres afvisning med...

En historie baseret på De Tre Små Grise, udgivet på en edutainment-cd til underskoleelever af det britiske forlag Shoo-fly, er blevet bortcensureret af en regeringsstøttet komite, så den ikke kunne komme i betragtning til prisen for digitale undervisningsbøger.

Cd’en med titlen The Three Little Cowboy Builders har vundet flere priser. Men komiteen BETT begrunder deres afvisning med, at historien »ved sin brug af grise kan vække til kulturelle diskussioner«, og det hedder videre, »at den kan virke stødende på dele af arbejdsstyrken (bygningshåndværkere)«.
Derfor ville de ikke kunne »anbefale dette produkt til det muslimske samfund.«

Denne bizarre censursag bringes frem af The Daily Mail.
Forlaget afviser, at der skulle være noget som helst stødende i udgivelsen. »At man kan mene, at det at have grise i en historie skulle kunne tolkes som racisme, var et slag i ansigtet«, og de kalder kritikken for oprørende og mener, at dette er »politisk korrekthed løbet totalt løbsk«.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere