Charlotte Jørgensen: ”Det har været en gave.”

Det kom som en stor nyhed for hele branchen i går, at Hr. Ferdinand, C&K og Don Max var blevet købt af JP/Politikens Forlag. Men det var ikke kun en nyhed for branchen, det var også en nyhed for de ansatte.

Nyheden breakede den 3. august, men på Politiken havde man længe gået med kortene gemt på hånden.

”Vi har arbejdet på dette køb i et stykke tid,” fortæller Lene Juul i et andet interview til BogMarkedet, og på Facebook har man også kunnet læse, at flere har gået og gemt på hemmeligheden og har glædet sig til at fortælle om den. Flere af medarbejderne på de tre forlag beholder deres stillinger, men forlagsredaktør for C&K har valgt at forlade sin stilling.

”Det har været en gave at få lov til at bygge et forlag op og se det lykkes litterært og kommercielt,” fortæller hun, og selvom hun har nydt sit arbejde ved C&K, tilføjer hun: ”Der var flere grunde til, at jeg valgte at sige mit job op, men det kan jeg ikke uddybe på nuværende tidspunkt.”

Selv vidste Charlotte Jørgensen intet om, at ejerne af Hr. Ferdinand gik i salgstanker.

”Jeg fik nyheden at vide den dag, hvor salget var en realitet,” fortæller hun. Hendes håb er nu, at Politiken vil tage godt vare på C&K og forlagets forfattere. Charlotte Jørgensen har gjort en imponerende indsats for den oversatte litteratur i Danmark, og hun håber også på engang i fremtiden at kunne fortsætte.

”Det er noget, jeg meget gerne vil arbejde med på længere sigt, det har været en enorm glæde for mig at arbejde med dette område. Men her og nu har jeg mest brug for at finde fodfæstet efter det, der er sket,” fortæller hun til BogMarkedet.

 

Vi ønsker Charlotte Jørgensen god vind fremover!

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere