Christina Hesselholdt modtager Den Store Pris

Det Danske Akademis Store Pris går i år til forfatter Christina Hesselholdt.

Danmarks måske fineste anerkendelse af et forfatterskab – Den Store Pris – går i år til Christina Hesselholdt. 

Hendes væsentligste værk er romantrilogien ‘Køkkenet, gravkammeret og landskabet’ (1991), ‘Det skjulte’ (1993) og ‘Udsigten’ (1997). Christina Hesselholdt har tidligere modtaget Jytte Borberg Prisen og Beatrice Prisen, DR Romanprisen og Kritikerprisen samt været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og Læsernes Bogpris.

I motiveringen for tildeling af prisen hedder det blandt andet:

"Christina Hesselholdt er en eksklusiv forfatter, hvis bøger man skal læse langsomt, men det er ikke fordi bøgerne er svært tilgængelige. Tværtimod. … Når man læser Hesselholdt, fyldes man af savn, og af håb."

Hos Rosinante, Hesselholdts forlag, er man naturligvis begejstrede for tildelingen af den ærefulde pris:

"Christina Hesselholdt er en af Danmarks fineste forfattere, som desuden er på vej til international anerkendelse. Det Danske Akademis Store Pris er en vigtig og tydelig markering af denne status, og vi på Rosinante glæder os oprigtigt over, at netop hun modtager denne ære," udtaler forlægger Jacob Søndergaard.

Den Store Pris uddeles hvert andet år og er på 300.00 kroner. Selve prisoverrækkelsen sker i forbindelse med Det Danske Akademis årsfest den 30. november, som bliver afholdt på Designmuseum Danmark.

 

BogMarkedet ønsker tillykke!

 

Foto: Robin Skjoldborg.

 

 

 

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere