Christines bog

Forfatter: Hans Scherfig
Illustrator: Hans Scherfig
Sider: 64
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Albert Scherfig
Omslagsillustrator: Hans Scherfig
Forlag: Forlaget Nemo

Forfatteren og billedkunstneren Hans Scherfig skabte i sin levetid en række collagebøger til sine børn og børnebørn. Christines bog var den første, lavet til datteren Christine i 1947.

Bogen består af 58 siders inspirerende og stemningsfulde billedcollager fra Scherfigs hånd.

I collagebøgerne er det legebarnet Scherfig, der er på spil. Hans arbejde som børnebogsskaber peger tilbage til barndommens helt umiddelbare skabertrang og fascination for billeder:

“Man skal ikke være alt for bange for det banale. Den umiddelbare billedglæde har en værdi ud over det æstetiske og smagfulde. Ingen kunst kan senere fordunkle barndommens stærke indtryk af kulørte billedbøger og glansbilleder.”

Collageværkerne er en hyldest til børnenes magiske verden. Ligesom Scherfigs velkendte junglelitografier skulle collagebøgerne altså stimulere børns fri fantasi og klæde dem på til at stå imod alverdens lektor Blomme’r.  Og de skulle være en påmindelse til alle os fuldmægtig Amsted’er om de barnlige sider, der rummer selve glæden ved livet.

Udgivelsen af Christines bog er støttet af Statens Kunstråds Litteraturudvalg, Beckett-Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond samt Frimodt-Heineke Fonden.
I samme serie er tidligere udgivet: Lukas' bog (Forlaget Nemo 2013)

Fakta om bogen
Titel: Christines bog
Forfatter: Hans Scherfig
Illustrator: Hans Scherfig
Sider: 64
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Albert Scherfig
Omslagsillustrator: Hans Scherfig
Forlag: Forlaget Nemo


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere