Dan Brown skaber mysterier og spænding

Siden den succesfulde spændingsroman ‘Da Vinci Mysteriet’ har Dan Brown udgivet tre andre romaner, hvor man følger karakteren Robert Langdon. Der findes i alt fem værker i den populære bogserie.

Dan Browns spændingsroman ‘Oprindelse’ – som på engelsk hedder ‘Origin’ – blev udgivet i 2017. Bogen blev udgivet på dansk af forlaget Hr. Ferdinand og er den seneste bog om karakteren Robert Langdon. 

Professor Robert Langdon er symforsker og løser mysterier ved at beskæftige sig med symboler og skjulte koder, der gemmer sig i kunst og religion. Sådan overkommer Langdon de udfordringer, han stilles overfor i Dan Browns bøger. Derudover udforskes to af menneskehedens mest fundamentale spørgsmål i bogen ‘Oprindelse’: Hvor kommer vi fra? Og hvor er vi på vej hen?

Endnu engang har Dan Brown skabt en spændingsroman om den populære karakter, der løser mysterier. Tidligere har Langdon beskæftiget sig med klassisk kunst, men i denne omgang drejer mysteriet sig om moderne kunst. Der er tale om en intens historie fyldt med konspirationsteorier og medrivende spænding.

 

Historier om Robert Langdon

Karakteren Robert Langdon optræder også i fire andre værker af Dan Brown, hvor den mest kendte er den populære ‘Da Vinci Mysteriet’, som gav Dan Brown international berømmelse. Ved hjælp af spænding og indviklede plots skaber Brown underholdende historier, hvor man som læser er investeret og følger spændt med, når Langdon side for side afslører et mysterie.

‘Da Vinci Mysteriet’ var den første af Dan Browns historier, som blev filmatiseret, hvor den amerikanske skuespiller Tom Hanks spiller karakteren Robert Langdon. Siden er Dan Browns romaner ‘Engle & Dæmoner’ og ‘Inferno’ også blevet filmatiseret.

 

Bøger og international succes

Dan Brown er forfatter til adskillige populære romaner, og ‘Da Vinci Mysteriet’ er en af de mest solgte romaner nogensinde. Browns romaner er udgivet på 56 sprog rundt om i verden og over 200 millioner eksemplarer er blevet trykt.

Brown debuterede allerede tilbage i 1997 med romanen ‘Tankados kode’ – som på engelsk hedder ‘Digital Fortress’. Og i 2001 fik han udgivet romanen ‘Morderisk bedrag’ – som på engelsk hedder ‘Deception point’. Begge bøger er spændingsromaner, som på dansk er udgivet af forlaget Hr. Ferdinand. Dog kender de fleste Brown på grund af hans bogserie om Robert Langdon.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere