Dansk fællesstand i Frankfurt 2020

Succesen med en dansk fællestand ved bogmessen i Frankfurt bliver gentaget.

Ligesom i oktober i år kommer der en dansk fællesstand ved verdens største bogmesse i Frankfurt i 2020, oplyser Danske Forlag i deres seneste nyhedsbrev. Statens Kunstfond har - ligesom i 2018 - bevilget underskudsgaranti.

I 2016 og 2017 forinden var der ingen dansk paraply-stand. I disse år havde en lille håndfuld danske forlag i stedet deres stande spredt rundt på det kæmpemæssige messeområde. Det økonomiske grundlag for en fællesstand eksisterede ikke - i flere år havde økonomien bag fællesstanden balanceret på en hårsbred.  

Fællesstanden er dansk forlagsbranches ansigt ud ad til. I en gæsteleder omkring baggenden for den dansk fællesstand i 2019, forklarede direktør i Danske Forlag, Christine Bødtcher-Hansen:

"Det er på Frankfurt bogmesse, at man mødes og handler rettigheder til udgivelse af litteratur i andre lande. Frankfurt bogmesse er med andre ord vigtig for danske forlags muligheder for at bringe danske forfatteres værker ud over landets grænser." 

Sune de Souza Schmidt-Madsen, forlagschef på Lindhardt & Ringhof, har i et interview på BogMarkedet fortalt om det konkrete forlagsarbejde i forbindelse med den kæmpestore messe. 

Danske Forlag har ytret ønske om, at Danmark bliver den højprofilede Guest of Honour i 2025.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere