Danske digterruter

Danske digterruter er et nyt projekt lanceret af Syddansk Universitet i samarbejde med 19 lokale litterære institutioner og med støtte fra Nordea-fonden

”Vi ser frem til forhåbentligt at åbne endnu flere danskeres øjne for, hvilken rigdom af litteratur og landskaber den danske kultur- og naturarv byder på. Med 'Danske digterruter' sætter vi fokus på, hvordan vi som mennesker er formet af vores sprog, kultur og historie men også af vores natur og landskaber.”

Med disse ord offentliggør projektets leder, professer Johs. Nørregaard Frandsen, H.C. Andersen Centret ved SDU, Danske Digterruter.

De danske landskaber har været en stor inspirationskilde for forfatterne gennem flere århundrede, og digterruterne udvikles i forskellige natur- og landskabstyper, men også i udvalgte byer og bydele for at repræsentere stort set alle dele af landet og en række biotoper.

De 19 foreløbige digterruter bliver udviklet i samarbejde med forskellige lokale museer, litterære selskaber og digterhjem. Projektet bygger på viden og erfaringer fra en række forskningsprojekter om litteratur og landskab udført af især professor Johs. Nørregaard Frandsen og professor Anne-Marie Mai, begge fra Institut for Kulturvidenskaber, og det er forankret ved H.C. Andersen Centret ved SDU.

De 19 digtere er: B.S. Ingemann, Carit Etlar, Emil Aarenstrup, H.C. Andersen, H.A. Brorson, Ambrosius Stub, Henrik Pontoppidan, Holger Drachmann, Jeppe Aakjær, Johannes Jørgensen, Johannes V. Jensen, Thit Jensen, Kaj Munk, Karen Blixen, Martin A. Hansen, Steen Steensen Blicher, Tove Ditlevsen, Dan Turèll og Michael Strunge.

Projektet er blevet til med en støtte på 5,7 mio. fra Nordea-fonden, og det forventes, at man skal snøre vandreskoene og begive sig ud i naturen over sommeren 2020, hvor den første rute er sat til at åbne.

Forsidefoto: Johs. Nørregaard Frandsen (t.v.) og Henrik Lehman Andersen fra Nordea-Fonden (t.h.) på det sted, i parken ved Hindsgavl Slot på Fyn, hvor H.C. Andersen stod og kikkede ud over Lillebælt i 1843. Nordea-fonden.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere