Danske Forlags Årsstatistik 2017 er landet

Omsætningen hos de danske forlag er steget

Danske forlags omsætning i viser en let stigning på 1,9 %, viser tal fra Danske Forlags statistik for året 2017. Skønlitteraturen og faglitteraturen stod især for stigningerne, mens børne- og ungdomslitteratur og læremidler faldt.

Det digtisale salg steg med næsten 17 % fra 2016 til 2017, hvor i mod salget af trykte bøger faldt med en (1) procent.. Den digitale omsætning udgør således 18,5 % af den samlede omsætning. 

Ligesom det var tilfældet for 2016, kommer stigningen fra forlagenes digitale omsætning. Det digitale salg steg fra 2016 til 2017 med 16,6 %, og forlagenes digitale omsætning udgør nu 18,5 % af forlagenes samlede omsætning. Det trykte salg havde et mindre fald på knap 0,9 %. 

I forbindelse med årsstatistikkens fremvokst udtaler Danske Forlags konstituerede formand, adm. direktør for Gads Forlag, Ulrik Hvilshøj:

”I de her år investerer forlagene i udviklingen af digital litteratur og læremidler, og det er derfor positivt, at vi kan se, at det digitale marked også vokser. Og ikke mindst at den digitale stigning kun i begrænset omfang er sket på bekostning af omsætningen af den trykte bog, således at branchens omsætning i 2017 samlet set er gået frem.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere