Danskerne har fået øjnene op for engelske bøger

  • Kort nyt
  • 22/02/2017
  • Saxo

Pressetekst: Engelsksproget litteratur er mere populær end nogensinde før. Saxo oplever en markant stigning i salget.

Salget af engelske bøger på originalsproget er steget markant de seneste år. Alene fra 2015 til 2016 voksede salget af engelske bøger samlet med 27% - og 34% for engelsk skønlitteratur.

Harry Potter – et godt eksempel

Et klart eksempel på interessen, og internationaliseringen af danskernes læsevaner, er den nyeste bog i Harry Potter-serien, The Cursed Child (på dansk: Det forbandede barn), der udkom i sommeren 2016. Den engelske titel kunne købes et par måneder før den danske. Trods et stort salg af den danske udgave, solgte Saxo alligevel 38% flere eksemplarer af den engelske udgave.

14,5 mio. engelske og amerikanske bøger på hylderne

Saxo har aldrig haft flere udenlandske titler på hylderne end i dag.

Jørgen Balle Olesen, stifter af Saxo, udtaler
Efterspørgslen på engelsksproget litteratur er voldsomt stigende i Danmark. Det skyldes både, at de engelske bøger kommer tidligere på markedet end de danske oversættelser, og at de typisk er en hel del billigere end danske bøger på grund af den større volumen. Desuden har stadig flere danskere vænnet sig til at læse bøger på originalsproget med de ekstra finesser, det kan give læseoplevelsen."

"Hos Saxo gør vi naturligvis vores bedste for at imødekomme denne efterspørgsel og får derfor fløjet bøger ind fra USA dagligt, ligesom vi har daglige vogntog fra England, der kører til Saxos distributionscenter. Det betyder både kortere leveringstider og den store volumen har betydet bedre rabatter, som kommer kunderne til gode.


Knap en halv million engelsksprogede bøger langet over disken – den lange hale

Saxo’s slogan er ’Sæt ordet frit’. Det indebærer også en mangfoldighed i indhold – og det gør sig i særdeleshed gældende, hvad angår engelske bøger. Saxo solgte i 2016 tæt på en halv million engelske bøger fordelt på 130.000 forskellige titler og 2.500 genrer. Det er altså et salg, der i høj grad er præget af den lange hale.

Læserne af engelske bøger læser mest

Læserne af engelske bøger er i høj grad ’heavy users’. Saxos typiske læser af engelske bøger købte i gennemsnit mere end 6 bøger sidste år, hvor de dansklæsende kunder i gennemsnit købte 3 bøger. Det er blandt andet genrer inden for krop & sind, krimi, fiktion, business samt gør-det-selv bøger, der er blandt de mest efterspurgte titler.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere