De bornholmske husmænd

  • Nye udgivelser
  • 28/11/2018
  • Turbine

Undertitel: Genindskrevet i historien
Forfatter: Finn Kjerulff Hansen
Sider: 412
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Husmændene på Bornholm er i løbet af ganske få år stort set forsvundet ud af historien. Det kan undre, at en erhvervs- og samfundsgruppe, der udgjorde godt fjerdedelen af øens befolkning helt op i 1950'erne, så hurtigt kan gå i glemmebogen. Husmændene havde en væsentlig indflydelse på Bornholms udvikling topografisk, økonomisk, socialt, religiøst, politisk og kulturelt fra ca. 1870 til 1970. Et væsentligt stykke erhvervs- og kulturhistorie er på få år forsvundet ud af vores bevidsthed!
Hovedvægten er lagt på årene 1900-1960, da denne periode må betragtes som værende husmændenes storhedstid på Bornholm. Baggrunden for bevægelsens opståen og bratte forsvinden finder man i bogen her, sammen med en beskrivelse af konsekvenserne for de bornholmske lokalsamfund. Der er lagt stor vægt på at beskrive husmændenes betydning for det økonomiske, sociale og kulturelle liv i sognet og de uddannelses- og erfaringsmæssige forhold, der gjorde det muligt for dem at få indflydelse på egne og hele sognets anliggender.
Bogen indholder også fotografier af både nyere og især ældre dato, gamle kort over Bornholm og et større bilags- og statistikafsnit.

Fakta om bogen
Titel: De bornholmske husmænd
Undertitel: Genindskrevet i historien
Forfatter: Finn Kjerulff Hansen
Sider: 412
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere