De gode viljers land

Undertitel: En venstrefløjskritik af multikulturalismen som svensk statsideologi
Forfatter: Göran Adamson
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Maria Teglkamp
Omslagsillustrator: Maria Teglkamp
Forlag: Forlaget Pressto

Multikulturalisme ses af mange som progressiv og venstreorienteret, og kritikken af den betragtes som reaktionær og racistisk. Denne bog udfordrer denne tankegang og viser – fra et venstrefløjsperspektiv – hvordan den moderne mangfoldighedstankegang tværtimod undergraver fornuft, frihed, lighed og individuel selvbestemmelse.    Ved at have et særligt fokus på sær-identiteter og indføre grupperettigheder på bekostning af universel politisk frihed, borgerrettigheder, upartiske institutioner og lighed mellem kønnene er den på kollisionskurs med demokratiets grundværdier. Multikulturalisme er derfor i virkeligheden en konservativ og antimoderne ideologi.

I denne bog beskriver den svenske universitetsforsker Göran Adamson, hvordan Sveriges regering i 2000 af ideologiske grunde påtvang svenske universiteter en ny ”mangfoldighedspolitik”. Med universiteterne som eksempel påviser forfatteren, hvordan multikulturalisme i dag er blevet en statsbærende ideologi i Sverige, og han leverer en knivskarp analyse af de problemer, det skaber.   

Adamsons bog er en nøgle til forståelse af ikke bare dagens Sverige men de stigende problemer, andre europæiske lande oplever med at rumme og inkludere deres nye borgere, fordi man ikke tør gøre op med multikulturalismen.     
Göran Adamson er lektor i sociologi og har en PhD fra London School of Economics and Political Science, LSE. Han er en førende venstrefløjskritiker af multikulturalismen, og hans kommende bog, Masochistisk nationalisme – multikulturelt selvhad og forgabelsen i det eksotiske, fremdrager paralleller mellem klassisk nationalisme og multikulturalisme.

Fakta om bogen
Titel: De gode viljers land
Undertitel: En venstrefløjskritik af multikulturalismen som svensk statsideologi
Forfatter: Göran Adamson
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Maria Teglkamp
Omslagsillustrator: Maria Teglkamp
Forlag: Forlaget Pressto


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere