Det er ikke foreningen, men medlemmerne

Bjarke Larsen, chefredaktør på BogMarkedet, svarer Mogens Eliasson, formand for BoghandlerforeningenKære Mogens Eliasson

Vi har bedt alle danske boghandler svare på deres holdning til faste priser. Derfor er der sendt ud til flere end de 340 medlemmer af Boghandlerforeningen.

Jeg anerkender absolut, at man i 1999 fik en bedre og mere repræsentativ struktur i foreningen. 

Set fra min udkigspost afspejler den nye struktur også, at der er flyttet mere magt til de stadig stærkere kæder, hvor mere og mere kursusaktivitet, debat og møder foregår. Kæderne betragter i høj grad bogen som en vare på linje med alt andet. Resultatet er i min optik blevet, at Boghandlerforeningen gør mange gode ting internt for sine medlemmer, men at den er for passiv udadtil i kampen for at sikre – og gerne styrke – bogens position som kulturpolitisk medie. Det frygter jeg, kan vise sig at være en afgørende, strategisk fejl.

Det er ikke foreningen, men medlemmerne, jeg synes har et demokratisk problem. For i det omfang, der stemmes, leverer kæderepræsentanterne én blok-stemme for eller imod et givet emne. Det kan føre til, at resultatet af en afstemning i bestyrelsen eller på en generalforsamling ikke afspejler holdningen hos flertallet af medlemmerne.

mvh Bjarke Larsen

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere