Handler du bøger i din lokale boghandel?

DEBATINDLÆG: Hvor tit køber du bøger? Og når du køber en bog, sker det så der, hvor det er billigst, eller der hvor pengene gør en forskel?

Der har været meget fokus på hvordan digitaliseringen, E-reolen og diverste abonnementstjeneste har presset forlagene til at tænke alternativer og finde på løsninger for at fremme bogsalget. Men boghandlerne mærkes også af det dalende bogsalg, og på trods af sidste uges prognose fra Pwc, så er det langt fra de fleste boghandlere, der lever af bogsalget alene. Som branche kan vi gøre en stor forskel ved at være opmærksom på dette. Én af de få ting som vi kan gøre er, at købe en bog i ny og næ i vores lokale boghandel, og på den måde støtte op om foretagendet. De fleste boghandlere er efterhånden kæde-baseret (ikke at det gør dem mindre aktuelle at købe ved), men ind imellem ligger der en lille, uafhængig boghandler, som er stærkt afhængig af sit bogsalg. Det er sjældent bøgerne er på tilbud, for de er sandsynligvis kun købt ind i få eksemplarer og med 35% boghandlerrabat. Man skal derfor være indstillet på at give fuld pris. Personligt får det mig til at tænke mig ekstra godt om, når jeg står sådan et sted. Men hvis det var en bog, som jeg virkelig godt kunne tænke mig, så giver jeg gerne de 300 kr den koster. Hvor gode er vi generelt til at bakke op om hinanden her i branchen? Hvornår har du sidst købt en bog i en uafhængig boghandler? Hvornår har du sidst givet fuld pris for en bog?
Personligt vil jeg gerne gå til bekendelse og sige: Alt for længe siden. Hvis vi vil have, at salget skal øges, så skal vi også selv ud og investere.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere