Kommentar til 5skarpe … og 5 skarpe mere

Helle Have, Bogkonsulenten ApS, kommenterer 5skarpe i BogMarkedet 17/2011Jan Jensen har mistet fokus. For fokus burde være, hvor det rettelig hører til.

Lad os sætte den udtalelse lidt i perspektiv.

Hvis ikke der var boghandlere, der gerne ville bestille bøger på en nem måde, ville der ikke være forlag, der gik sammen om at skabe et distributionsled.

Så ville der ikke være noget DBK eller NBC. 

Ovennævnte ligger altså nederst i hierarkiet. Så argumenter som:
”Jo mere du bruger et dårligt program, jo bedre bliver du til at omgå dets mangler” og ” hav den fuldfede manual liggende ved siden af dig hvis du er i tvivl”, er uomtvisteligt et bevis på, at Jan Jensen mener, at boghandleren skal tilpasse sig Bogportalen og ikke omvendt.
Jeg mener det modsatte. Jeg mener ikke, at det kan være meningen, at jeg skal have en 40 sider eller mere stor manual liggende ved siden af mig for at bestille/returnere en bog. Jeg vil ikke hænge i telefonen med et supportteam for at få at vide, hvad der gemmer sig bag ordet ’fejlleverance’. Jeg vil ikke selv udskrive mine fakturaer, så jeg kan få lov til at betale. Jeg vil ikke skulle klikke to forskellige steder for at udskrive en følgeseddel og kasselabel. Jeg vil ikke være med til at svine vores klode til, fordi NBC ikke kan finde ud af, at det ikke er nødvendigt at vedlægge 24 ark bleget A4 papir for at levere 31 bøger – og så undlade at tilføje det eneste papir, jeg har brug for. Jeg vil ikke trækkes rundt ved næsen af et par institutioner, hvis eksistensgrundlag er kunder som mig.

 Jeg vil bruge min tid på at sælge bøger.
– Derfor mener jeg ikke, det er det store krav, at man tager kritikken til sig og fatter, at et program med så stor mangel på brugervenlighed ikke skal håndteres med et: ”du lærer det nok”. For nej – jeg har ikke tid – jeg skal sælge bøger.
Så kære Jan Jensen, her er et ændringsønske: lav en Bogportal, der ikke kun letter arbejdet for distributionerne, men også boghandlere.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere