DELT

Undertitel: En bog til unge om digitale sexkrænkelser
Forfatter: Milla Mølgaard
Sider: 230
Omslag: Paperback
Omslagsillustrator: Signe Marie Ohrt
Forlag: Straarup & Co

“Det er vildt ubehageligt at vide, at alle kan se med, og det er fuldstændig uden for din kontrol, hvem der ser på dig nøgen. Jeg har skammet mig helt vildt.”
Ordene kommer fra Simone, der som 17-årig blev delt nøgen på sociale medier af en jaloux ekskæreste. Hun er en af de seks unge, der i bogen “DELT” fortæller, hvordan det kan ødelægge et helt ungdomsliv at blive spredt online til alt og alle imod sin vilje.
Ud over de personlige beretninger kan man i bogen læse om unge, der enten med vilje eller uden at tænke over det har været med til at dele intime billeder af andre. Derudover kan man læse om, hvad der er lovligt og ulovligt, og man kan få ideer til, hvad der er vigtigt at tænke over for at passe på sig selv og andre online.
“DELT” er en fagbog, der er målrettet de ældste elever i grundskolen og formidler aktuel viden i form af caseinterviews med unge og med eksperter, der sætter det aktuelle og vigtige emne i perspektiv. I bogen er der desuden fokus på handle- og rådgivningsmuligheder, ligesom der er en letforståelig gennemgang af juraen om billeddeling.
Bogen er skrevet af Milla Mølgaard, der er journalist og redaktør på Dagbladet Politiken. Derudover er bogen udarbejdet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik.

Fakta om bogen
Titel: DELT
Undertitel: En bog til unge om digitale sexkrænkelser
Forfatter: Milla Mølgaard
Sider: 230
Omslag: Paperback
Omslagsillustrator: Signe Marie Ohrt
Forlag: Straarup & Co


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere