Demokrati uden kvinder?

  • Nye udgivelser
  • 25/10/2018
  • U Press

Forfatter: Drude Dahlerup
Originalsprog: eng
Sider: 174
Omslag: Hæftet
Forlag: U Press

I denne bog spørger Drude Dahlerup, hvorfor det trods mange års fremgang skal tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv. Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre
Dahlerups svar er baseret på hendes mangeårige forskning. De bringer eksempler fra hendes arbejde som international konsulent omkring integrering af kvinder i politiske beslutningsprocesser. Den danske udvikling sættes ind i et internationalt perspektiv.
Citat fra bogen:
"At tilbageskridt i ligestillingen er en reel risiko, er for mange andre lande i verden ingen nyhed. Men det er først for alvor gået op for os i de gamle demokratier efter valget af en sexistisk og racistisk præsident i verdens hidtil stærkeste magt og med udviklingen af illiberale partier og demokratier i visse europæiske lande. Der synes i visse lande at være opstået en ny modreaktion mod feminismen – en anti-gender-bevægelse mod kvinders og seksuelle minoriteters rettigheder – og det, længe før fuld ligestilling er levet en realitet."

Fakta om bogen
Titel: Demokrati uden kvinder?
Forfatter: Drude Dahlerup
Originalsprog: eng
Sider: 174
Omslag: Hæftet
Forlag: U Press


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere