Den fjerde rytter

Undertitel: 10.000 års epidemihistorie
Forfatter: Jeanette Varberg og Poul Duedahl
Sider: 274
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag

I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.
For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historiskperspektiv var den til gengæld forventelig. Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.
Denne bog fortæller hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Fakta om bogen
Titel: Den fjerde rytter
Undertitel: 10.000 års epidemihistorie
Forfatter: Jeanette Varberg og Poul Duedahl
Sider: 274
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere