Den udkårne

Forfatter: Fayza Oum’Hamed
Originaltitel: De uitverkorene
På dansk ved: Henrik Keller
Sider: 170
Omslag: Paperback
Forlag: DreamLitt

Fayzas trygge og frie barndom i en marokkansk landsby og drømmen om en uddannelse stopper brat, da hun som 15-årig bliver tvunget til ægteskab med en fremmed, 24-årig marokkansk mand fra Amsterdam.

En grum, ny hverdag venter. Voldtaget på bryllupsnatten, smuglet ind i Holland og tvunget til at gå tilsløret lever hun reelt som slave i svigerfamiliens hjem. Hun må ikke færdes alene uden for lejligheden,se TV, lære hollandsk eller have kontakt med sin egen familie. Hun føder to børn, hvoraf det ene får svære psykiske skader af svigerfamiliens mishandling. Det bliver otte år i helvede.

Efter en dramatisk flugt slipper hun væk og begynder en lang, sej kamp for et nyt liv via både krisecenter og psykiatrisk afdeling. I dag er hun socialarbejder og hjælper andre såkaldte importbrude.

Da bogen udkom på hollandsk, viste en undersøgelse, at Fayzas historie desværre ikke er enestående. Historien løfter sløret til en verden, de færreste kender, og giver andre, der kender den alt for godt, mod til at bryde ud.

Fakta om bogen
Titel: Den udkårne
Forfatter: Fayza Oum’Hamed
Originaltitel: De uitverkorene
På dansk ved: Henrik Keller
Sider: 170
Omslag: Paperback
Forlag: DreamLitt


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere