Det ækle

Forfatter: Brian Benjamin Hansen;David Mayntz
Originaltitel: Det ækle
Sider: 228
Omslag: Hæftet
Forlag: Akademisk Forlag

Det ækle er en hundeprut, der er et bolsje. Det ækle er det, som er smattet og uformeligt, og det er det glatte og uhåndgribelige. Døden og forrådnelsen er ækel, men kravlende liv er det også. Det ækle selv er ækelt.

Det ækle gør noget ved os. Det trænger sig på, fylder os med væmmelse, giver kvalme, sætter sig i næseborene og hænger fast på nethinden.


Det ækle får os til at føle afsky. For kulturer, for politik, for køn, for kroppen. Og vi bruger det ækle i vores bedømmelser af verden, andre mennesker, andre væsner, ting. For det ækle anfægter os på det dybeste.


Derfor handler Det ækle om vigtigheden af, at vi aktivt tager stilling til det, vi væmmes ved. For selvom følelsen af afsky er spontan og svær at kontrollere, betyder det ikke, at vi ikke er ansvarlige for den.


For det ækle har betydning for vores holdninger og handlinger.


Det ækle består af ni kapitler, der indkredser det ækle ud fra forskellige vinkler. Læs blandt andet om klam og grænseoverskridende ledelse. Om ulækre indvielsesritualer. Om lystfølelse i et seksuelt overgreb. Om afskyen ved den lækkende krop. Om teenagerens væmmelse ved pubertetens biologiske forandringer. Om den ækle anden. Og om vores fundamentale væmmelse ved at slå ihjel.

 


 

Fakta om bogen
Titel: Det ækle
Forfatter: Brian Benjamin Hansen;David Mayntz
Originaltitel: Det ækle
Sider: 228
Omslag: Hæftet
Forlag: Akademisk Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere