Det gør kun ondt én gang

Forfatter: Diana Hansen
Originaltitel: Det gør kun ondt én gang
Sider: 276
Omslag: Paperback
Forlag: Turbine Forlaget

DET GØR KUN ONDT EN GANG
Rå ungdoms-docu-roman

DET GØR KUN ONDT EN GANG er baseret på et virkeligt liv. Historien er Dianas og dokumenterer et livs nedtur, der kulminerer med en periode som escortpige og en indlæggelse på den lukkede, og den efterfølgende kamp for en normal tilværelse.

DET GØR KUN ONDT EN GANG er fortællingen om konsekvenserne af et altomfattende forældresvigt og et system, der ikke arbejder med individer eller har ressourcerne til at handle. Bogen skildrer, hvad der sker med en person, der aldrig får at vide, at hun er god nok, at hun kan noget, eller at hun er elsket. Og så er det ikke mindst historien om Dianas kamp for efterfølgende at skabe sig en normal tilværelse og lære sig selv at være et helt menneske.

Selvom Diana i dag har job, mand, barn, hus og bil, er hendes kamp ikke slut. Det vil den måske aldrig være, men med denne bog tager hun afsked med sit første liv og slår en streg i sandet med håbet om, at hendes fortælling kan hjælpe andre i lignende situationer. For det vigtigste alle skal vide er, at det aldrig kan være andre end de voksnes skyld.

Gennem interviews, dagbogsnotater og breve har hun overleveret sin historie til Peter Krogholm, der med indlevelse frit genfortæller den i en række dramatiserede flashbacks. Alle situationer har fundet sted, men navne og steder er ændret af hensyn til de berørte, og fordi denne historie kunne udspille sig hvor som helst. Og gør det hver dag.
Bogen vil kunne finde anvendelse i gymnasieundervisningen i flere fag og på flere niveauer samt i folkeskolens ældste klasser som del af den danskfaglige værktøjskasse.

"En nøgternt, præcist og gribende skrevet dokumentarisk roman til unge. Velegnet til undervisningsbrug." (lektørudtalelse)

"Det er en roman, der virker så ung og stærk i sin følelse i beskrivelsen af en piges kamp mod egen natur." (Jens Henneberg, Nordjyske)

"Fortællerstemmen er fantastisk god. Jeg blev meget grebet af den og måtte hele tiden hen og se, hvad sker der nu og hvad sker der nu." (Peter Henrichsen, Kultur For Unge)

"Det er en gribende bog, og jeg er imponeret af hendes kamp for at bryde cirklen og blive meget mere end sin mor. En bog man uden tvivl vil blive rørt af." (Bookeater.dk)

"En gribende og barsk historie. Bogen udfolder på fornemste vis, hvor svært det er at bryde den sociale arv. En solstrålehistorie, som skildrer, at livet kan være en balancegang, hvor bare nogle få voksnes tillid og opbakning er tungen på vægtskålen, der afgør, at det ikke bliver afgrunden, men livet, der vælges. En utrættelig kamp af et "mælkebøttebarn". Bogen gør ikke kun ondt en gang - der er masser af stof til eftertanke," siger skolebibliotekar, Jytte Saugstrup.

"DET GØR KUN ONDT EN GANG er en utrolig spændende, men barsk fortælling formidlet i en stærk socialrealisme oplevet indefra. Den er på mange måder vældig interessant, især i undervisningsøjemed. Den er fængende, hurtig, provokerende og har et ungt touch," siger Maria Dose Bertelsen, lektor i dansk og samfundsfag, Næstved Gymnasium.

Fakta om bogen
Titel: Det gør kun ondt én gang
Forfatter: Diana Hansen
Originaltitel: Det gør kun ondt én gang
Sider: 276
Omslag: Paperback
Forlag: Turbine Forlaget


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere