Det skal nok gå

Forfatter: Andreas Eckhardt-Læssøe
Sider: 96
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff
Forlag: OVO press

Det skal nok gå er en bog om tilbedelse og distribueret intelligens, om indsamling og organisering og om at være flere. Om natur og sorg og tro.  
I bogens første del undersøges intelligensens grænser i en oversættelse af dokumentarfilmen The Secret Life of Plants til poesi. Hvis planter har intelligens og følelser, hvordan kommer man så i kontakt med dem? Elektriciteten er en form for livskraft der strømmer i dem, og når de påvirkes, stiger den, det kan man måle, eller det kan man med andre ord oversætte til signaler som er forståelige for mennesket. Skriften er i denne forstand oversættende, som et filter eller en klipper. 
Der opstår omkvæd ud af mulige øvelser i bogens anden del. Det er en rituel skrift, men den aflyser ritualets kausalitet, hvilket gør ritualet til en åbning mod omverdenen og mod et hinanden, et kollektiv der vokser frem. 
I den sidste del udvider stemmen sig og taler fra mange positioner, med mange temperamenter, indefra og rundt om et omformeligt fællesskab, men først efter at være defineret i et jeg, der oplever et tab, en sorg, og tænker over denne sorg som et hul, en åbning. De nye fællesskaber prøver at skabe forbindelser mellem kroppe, omgivelser, følelser og landskaber. 
Andreas Eckhardt-Læssøe (f. 1989) er oversætter og kritiker og cand.mag i litteraturvidenskab. I regi af OVO press har han tidligere oversat Kosmisk pessimisme af filosoffen Eugene Thacker. Det skal nok gå er hans debut som digter.

Fakta om bogen
Titel: Det skal nok gå
Forfatter: Andreas Eckhardt-Læssøe
Sider: 96
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff
Forlag: OVO press


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere