Dolleris på nettet

Bogbranchens Fællesfond, som blev stiftet i 2006 af Boghandlerforeningen og Forlæggerforeningen, har tildelt Dolleris-Projektet 36.000 kr., hvilket giver mulighed for, at projektet nu kommer på nettet. Gennem de sidste ti år har en lille gruppe bogfolk forsøgt at samle danske boghandleres historie(r) gennem de sidste ca. 200 år. Materialet fylder små 1.000 A4-sider, og det har i nogle år...

Bogbranchens Fællesfond, som blev stiftet i 2006 af Boghandlerforeningen og Forlæggerforeningen, har tildelt Dolleris-Projektet 36.000 kr., hvilket giver mulighed for, at projektet nu kommer på nettet.
Gennem de sidste ti år har en lille gruppe bogfolk forsøgt at samle danske boghandleres historie(r) gennem de sidste ca. 200 år. Materialet fylder små 1.000 A4-sider, og det har i nogle år kunnet købes på cd-rom.

Boghandlerhistorien er en slags videreførelse af Andreas Dolleris’ kendte 4-binds værk Danmarks Boghandlere, der dækker perioden fra slutningen af 1700-tallet til 1918, og som udkom i årene 1893-1919. Den nye boghandlerhistorie har derfor fået arbejdstitlen Dolleris-Projektet. Men hvor den oprindelige ‘Dolleris’ var en slags Blå Bog med boghandlerbiografier i alfabetisk orden, går man i den nye udgave geografisk til værks og biograferer boghandlerne by for by, forretning for forretning. Dolleris-Projektet vil også i fremtiden blive holdt løbende ajour.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere