Du og barnet

Forfatter: Anne-Lise Løvlie Schibbye;Elisabeth Løvlie
Originaltitel: Du og barnet
Sider: 208
Omslag: Hæftet
Forlag: Akademisk Forlag

Frederik på tre år sidder ofte for sig selv og leger, mens han i smug kigger på de andre børn. Femårige Lise vil ikke tage tøj på og nægter at gå i seng. Marie, der er 12, føler sig grim og dum og lukker sig inde på sit værelse.

Hvordan kan voksne hjælpe disse børn? Hvad siger vi til Frederik, når han sidder alene i sandkassen? Hvordan sætter vi grænser for Lise, når hendes kamp for selvstændighed tager overhånd? Og hvordan hjælper vi Marie ud af hendes rum? Eller sagt på en anden måde: Hvordan kan vi møde børn på måder, der styrker deres selvværd, sociale kompetencer og trivsel?

Med udgangspunkt i eksempler fra hverdagen viser Du og barnet, hvordan voksne i mødet med børn kan skabe gode relationer, og hvor afgørende disse møder er. For det er i relationen til den anden, at barnet lærer at håndtere sine egne følelser og hvile i sig selv.

Du og barnet er skrevet af Anne-Lise Løvlie Schibbye, der er en af Nordens mest fremtrædende psykologer, i samarbejde med sin datter, Elisabeth Løvlie. Bogen er oplagt til pædagoger, lærere og alle andre, der har kontakt med børn i hverdagen. 

Fakta om bogen
Titel: Du og barnet
Forfatter: Anne-Lise Løvlie Schibbye;Elisabeth Løvlie
Originaltitel: Du og barnet
Sider: 208
Omslag: Hæftet
Forlag: Akademisk Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere