Dyk ned i litteraturen i vintermørket

  • Bøger på bloggen
  • 01/06/2019
  • T J

Vinteren er over os. Det betyder at kulde og mørke presser os indenfor hjemmets fire vægge. Vinterens mørke eftermiddage og aftener skaber en perfekt mulighed for at fordybe sig i litteraturen. Læs med her for inspiration til fordybelse i vintermørket.

Skab hyggelige rammer

For at det skal være hyggeligt at være hjemme hos sig selv, så skal du selvfølgelig sørge for, at du indretter dit hjem på en personlig og stemningsfuld måde. Mange vil have større mulighed for at slappe af og falde til ro, hvis der ikke er en masse ufærdige projekter i hjemmet. Hvorfor ikke bruge en weekend på at få ryddet op i hjemmet til at få malet de sidste gulvlister eller endelig at slibe stuegulvet. Faktisk vil en slibning af de gamle trægulve skabe et helt nyt rum. Du finder en professionel slibemaskine til forskellige overflader hos Harald Nyborg, så du kan få overstået dette projektet inden vinteren for alvor går i gang.

Hvis du nyder at læse en god bog på aftenen, så skal du selvfølgelig sørge for, at du har en god læsekrog i hjemmet. Det er vigtigt, at du sidder godt, at du måske placerer dig ved et vindue, og at du har et godt læselys. Hvis alle de ydre rammer er på plads, så er det eneste du har brug for, tid. Tid til at fordybe dig. Du skal selvfølgelig også investere i ny litteratur eller allerede nu reservere de bøger, som du ønsker læse i løbet af vinteren på det lokale bibliotek.

Fællesskab rundt litteraturen

Det at læse er en fantasirejse ud over det sædvanlige. I dag er der en stor interesse for at gå sammen i læseklubber, hvor man læser den samme bog, og deler sin oplevelse med hinanden. Hvis du ikke har prøvet det, så kan det være du skal gå sammen med dine litteratur interesserede venner og lave en læseklub. Det er faktisk meget inspirerende at høre andres menneskers oplevelser af den samme bog, ofte er den nemlig helt forskellig. Man kan derfor få en endnu større læseoplevelser, når man deler den med andre. Det er også en god måde at åbne sin horisont i forhold til den litteratur man normalt læser, da de forskellige medlemmer af læseklubben kan byde ind med forslag til nye bøger.

Hvis du har børn, så er det en god ide at starte så tidlig som mulig med at læse for børnene. Hvorfor ikke skabe en hyggelig stemning inden puttetid, hvor du læser en bog for dine børn inden dagen er slut. Hvis du har større børn, som allerede selv har knækket læsekoden, så er det en fin aktivitet, at I læser sammen, men i hver sin bog. Specielt i dag, hvor det hele går så hurtig, og indtrykkene er så mange, så kan det være en kærkommen måde af koble af på, både for store og små.

Læs højt for hinanden

Det er en oplevelse at læse en bog selv, det er en helt anden oplevelse at få læst højt for en. Hvis du bor sammen med en kæreste eller ven, så kan det være en skøn oplevelse at I læser for hinanden. Oplevelsen af litteraturen kan blive en anden, når man kun skal koncentrere sig om at lytte. Det giver også en fælles oplevelse, som man kan snakke om bagefter.

Lydbøger er også blevet meget populært. Specielt for dig som ønsker at få en litterær oplevelse ind under huden, men ikke rigtig har mulighed for at bruge flere timer på det, så er lydbogen et godt valg. Du kan nemlig træne, gå en tur med hunden eller gøre rent, samtidig som du lytter til en spændende bog. På denne måde kan du være med i læsklubben, uden at du skal sætte af to timer hver aften til læsning.

 ---

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere