eForlag.dk truet af lukning

I slutningen af februar blev det kendt, at den forholdsvis nye bogportal eForlag.dk stod foran lukning. I en e-mail dateret 26.2. skrev chefredaktør Jonathan Løw, at eForlag har haft det samme problem som de fleste andre IT-virksomheder for tiden, nemlig manglen på risikovillig kapital. Der mangler i størrelsesordenen to-tre mio. kroner for at få eForlag på fode igen. Og den...

I slutningen af februar blev det kendt, at den forholdsvis nye bogportal eForlag.dk stod foran lukning. I en e-mail dateret 26.2. skrev chefredaktør Jonathan Løw, at eForlag har haft det samme problem som de fleste andre IT-virksomheder for tiden, nemlig manglen på risikovillig kapital.
Der mangler i størrelsesordenen to-tre mio. kroner for at få eForlag på fode igen. Og den øjeblikkelige krisesituation har bl.a. ført til, at fire ansatte har måttet forlade deres stilling. Alligevel er Jonathan Løw rimelig fortrøstningsfuld, og til Computerworld.dk siger han:
»Vi kører på lavt blus i øjeblikket, men vi skal have et møde med en investor inden længe, og det kan betyde, at vi genåbner. Der er helt sikkert potentiale i det her, men vi skal være 7-8 ansatte, for at det kan lade sig gøre. Et andet problem har nok været, at vi har været for tidlige ude med e-bøger.«
Og netop gratis e-bøger var, sammen med diverse nyhedstjenester og boganmeldelser, hjørnestenen i eForlag.dk. Men måske også svagheden. I hvert fald har flere kilder angivet over for Bogmarkedet, at man har fundet konceptet og præsentationen skudt noget over målet, og at man flere gange er blevet lovet mere, end eForlag har kunnet holde.
Portalen er ejet af den lille danske netboglade Webhut, og indtil videre forsøges det at overføre en del af konceptet til musik- og kulturportalen www.ugensudpluk.dk.
Nr. 12/13 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere