Efter Europa

Forfatter: Ivan Krastev
Serie: EUROPÆISKE IDEER
Sider: 122
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Jesse Jacob & Rasmus Fly
Forlag: Informations Forlag

”Krastev er vor tids Tocqueville” - Jan-Werner MüllerEfter Europa handler om Europas fremtid – og muligheden for unionens opløsning. Den højrenationalistiske populisme spreder sig, briterne er på vej ud, og de mere end 1,3 millioner migranter fra Mellemøsten, Nordafrika, og Sydasien har medført en politisk destabilisering på nationalt niveau over hele kontinentet. 

Det er ikke blot en populistisk revolte imod det etablerede system, der hjemsøger Europa, men vælgernes oprør mod de meritokratiske eliter. Fra Barcelona til Budapest frygter ængstelige flertal fremmede mindretal. De er overbevist om, at krisen skyldes en sammensværgelse af kosmopolitisk orienterede eliter og stammeorienterede indvandrere.


Europas udfordring i dag er at imødekomme flertallets bekymringer og samtidig dæmme op for de reaktionære impulser, der ledsager dem – en udfordring, som Krastev forbereder os på.


Ivan Krastev (1965) er født i Bulgarien i 1965. Han er leder af Center for Liberale Strategier i Sofia, og tilknyttet Institut for Humanvidenskaber i Wien. Han er forfatter til adskillige bøger, herunder In Mistrust We Trust fra 2013, Democracy Disrupted fra 2014 og senest After Europe fra 2017. Krastev er også en offentlig intellektuel, som skriver kommentarer, essays og analyser i internationale aviser og magasiner.

Fakta om bogen
Titel: Efter Europa
Forfatter: Ivan Krastev
Serie: EUROPÆISKE IDEER
Sider: 122
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Jesse Jacob & Rasmus Fly
Forlag: Informations Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere