Ekbátanas bogefterår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. I dag fortæller Christel Sunesen.

Den 8. oktober udkom antologien ‘Spillekort med digte’, som i stedet for en klassisk bog er trykt på et sæt spillekort. 34 danske forfattere har bidraget, blandt andet Morten Søndergaard, Pia Juul, Nicolaj Stochholm og Louise Juhl Dalsgaard. Billedkortene er udformet af kunstner Rakel Thorning-Vater.

Spillekortene kan bruges som et helt almindeligt sæt kort, til et slag femhundrede, røvhul eller syvkabale, men de er også en antologi med sjove, poetiske, skæve, tænksomme, legende digte af nogle af Danmarks bedste digtere. Oplagte til sommerhuset, den helt særlige gave, undervisningen, workshoppen og så videre. Kortene leveres i en smuk æske og er en både æstetisk og sjov indgang til lyrikken.

Spillekortene er skabt i anledning af udstillingen DRØMMEBØGER, som vises på Den Sorte Diamant fra den 8. oktober (gratis adgang).

---

---

Den 21. november udkommer Filip Granlies tredje bog: ‘Originalen’. Med humor og tyngde dissekerer bogen det sælsomme, almindelige menneske med næsetip og navle, med forplantningskløe, landvindinger og en solblind stræbsomhed.

Filip dobbeltdebuterede i 2010 med ‘Børnebog Eske’ og ‘Fugle om digte’, hvor Kamilla Löfstrøm i Information blandt andet skrev: ”legende let og fuld af tyngde" – og det gælder i den grad også for ‘Originalen’.

---

---

I slutningen af året udkommer Rikke Oberlin Flarups prosasamling underholdende og tankevækkende ‘Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut’ – dyr med fuglenæb, muterede sølvfisk, Persefone og en afdød morfar er blot nogle af de skikkelser, du møder her.

Rikke Oberlin Flarup har i to år nedskrevet sine drømme og valgt de bedste, sjoveste og mest forunderlige. Det er prosa i sin helt egen ret og peger på det, vi alle deler: vores drømme, som undrer og foruroliger os, og som åbner op for et mere poetisk blik på verden og det skjulte i os selv. 

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere