Eksistensens bogefterår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Morten Christiansen fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?  

”Vores efterår består af en ret ambitiøs udgivelsesplan. Vi er et forlag, som spænder bredt inden for det faglitterære, da vi både forsøger at tilgodese et universitetspublikum med titler som ’Den gudløse verden’ af Lars Sandbeck og ’Den ukendte Løgstrup’ af Hans Hauge, samt det mere almene publikum med titler som ’Det skrøbelige menneskeliv – Perspektiver fra lægen og præsten’ af Inger Uldall Juhl og Lone Vesterdal og ’De syv dyder i går og i dag – Dannelsens fordring’, der er redigeret af Martin Herbst.”  

---

   

--- 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi har glædet os meget til at udgive Sigurd Barretts ’Julekalender til voksne – 24 livsbilleder’. Alle ved, at Sigurd er en blændende formidler til børn. Julekalenderen er hans debut til det voksne publikum og indeholder ikke ‘bare’ 24 hyggelige historier.

I bogen har Sigurd taget udgangspunkt i sit eget liv, og både de svære og de lykkelige stunder får plads. Det er 24 skildringer af livet, som det leves i dagens Danmark, med alle de bekymringer og drømme og alt den glæde og sorg, som ingen af os kan komme udenom.  

En anden efterårsbog, som vi har glædet os til at præsentere for læserne, er ’Livets alfabet – de store spørgsmål i små bidder’ af filosof og tidligere formand for Det Etiske Råd Jacob Birkler. Birkler har begået en varm og poetisk bog med aforismer om livets mening. Nogle korte gruk, fra A til Å, der kan få dig til at tænke over eksistensen. Her er virkelig tale om en generøs deling af hverdagslivet.

Det sidste, jeg vil nævne, er de to kommende bøger i vores ’Kristendommen ifølge…’-serie. En serie der er kommet rigtig godt fra start, og som har fundet sin vej ud til læserne. I oktober kommer i serien ’Tro mod ritualet’ af Søren Ulrik Thomsen, og måneden efter kommer ’Vejen, Sandheden og Livet’ af Lars Muhl.”       

 ---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere