Elsk din fjende?

Forfatter: Pernille Bernitt Sommer
Sider: 220
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Forlag: Forlaget mellemgaard

I forsøget på at forstå den israelske-palæstinensiske konflikt rejser Astrid til Betlehem, hvor hun møder Ibrahim og Natalie, som begge er kristne palæstinensere. Ved første møde bliver hun indviet i Ibrahims livshistorie, mens Natalie synes at gemme på en hemmelighed. Astrid sympatiserer umiddelbart med palæstinenserne og har ikke forståelse for, at der findes en israelsk version af historien. Hun er ensidig i sin opfattelse, indtil hun møder Taly og Mark på den israelske side af muren, hvor hendes synspunkter udfordres. Taly har alle sine møbler samlet i midten af stuen og sover aldrig igennem en hel nat. Hun er israelsk jøde, men begge hendes forældre er arabere. Mark er soldat i militæret og har ikke noget til overs for araberne og den palæstinensiske sag. En militant episode ændrer dog uventet noget i ham. Astrid rejser tilbage til København uden at få svar på, hvad hun troede, hun ønskede svar på.           
Uddrag af bogen  ”Holder du med dem?” Han smøger skjorteærmerne op. ”Jeg holder da ikke med nogen,” væl­ter det ud af hende, selvom det måske lige nu er det, hun gør. ”Jeg siger bare, det ikke er alle arabere, der tænker på at sprænge sig selv og andre i luften.”  Han tager en tår af sin øl. ”Jeg hedder Goren. Mark Goren. Og du?”  ”Astrid. Bare Astrid.”           
Om forfatteren Pernille Bernitt Sommer (f. 1979), oprindeligt læreruddannet, blev efter en rejse til Israel og Palæstina i 2008 særligt interesseret i området, dets historie og dets folk. Med udgangspunkt i personlige oplevelser holder hun foredrag om den konfliktramte situation. Elsk din fjende? er hendes debut som romanforfatter. 

Fakta om bogen
Titel: Elsk din fjende?
Forfatter: Pernille Bernitt Sommer
Sider: 220
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Forlag: Forlaget mellemgaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere